ABD'nin Çin korkusu: Bizi yakalayacaklar

ABD Genelkurmay Başkanı Milley, Çin'in son dönemdeki askeri gücündeki yükselişe dikkat çekerek, ''2035 yılında askeri açıdan bizi yakalayacak ve yüzyılın ortalarında bizi geçecekler'' dedi. Milley'in Pentagon raporlarına dayandırarak yinelediği iddiası ABD'nin endişesini ortaya koyarken, ABD ve Çin arasındaki askeri güç dengesinin de kapanmaya başladığına işaret ediyor.

AKSAM.COM.TR

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Çin'in son dönemdeki askeri gücündeki yükselişe dikkat çekerek, "2035 yılında askeri açıdan bizi yakalayacak ve yüzyılın ortalarında bizi geçecekler" dedi.

Aksam.com.tr'nin Wall Street Journal'den alıntıladığı habere göre, Milley'in Pentagon raporlarına dayandırarak yinelediği iddiası ABD ve Çin arasındaki askeri güç dengesinin ortaya konması adına önem teşkil ediyor.

Çin'in son dönemde askeri teknolojisini geliştirdiğini vurgulayan Milley, 4. ve 5.nesil savaş uçaklarına sahip olduklarını, yeni nesil hava savunma sistemleri geliştirdiklerini ve uzay çalışmalarında dikkat çeken başarılara imza attıklarını ifade etti. 

Milley, "Bu durumun devam etmesi halinde, gelecekte ABD ile bu alanda eşit seviyeye gelecekler ve bizi yakalayacaklar. Bunun tam olarak ne zaman olacağını belirtmek istemiyorum.” dedi.

Asya Pasifik'te sular ısınıyor: Çin ve Rusya askeri teknolojide ABD'yi geçebilecek mi?