ABD'li ve Fransız vekillerden çağrı... Soykırımı yeni fark ettiler!

ABD'li ve Fransız vekiller 33 binden fazla Gazzelinin katledilmesinden sonra İsrail'e silah satışının durdurulmasını talep etti. Vekiller, Biden ve Macron'a ‘Suça ortak olmayın' dedi.

İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 33 binden fazla kişiyi katlederken, ABD ve Fransa'da milletvekilleri yönetime 'Silah satışını durdurun' çağrısı yaptı. ABD'de aralarında eski Temsilciler Meclisi Başkanı ve Başkan Joe Biden'ın önemli müttefiklerinden Nancy Pelosi'nin de bulunduğu 35'ten fazla Kongre üyesi Demokrat, Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a İsrail'e silah transferinin durdurulması çağrısında bulunan bir mektup imzaladı.

'SORUŞTURMA AÇILSIN'

Mektupta ayrıca ABD'ye, World Central Kitchen (WCK) insani yardım çalışanlarına yönelik hava saldırısına ilişkin bir ABD soruşturması açılana kadar ya da İsrail'in "Gazze'deki masum sivillere verilen zararı azaltmaması" halinde bekleyen silah transferlerini durdurması çağrısında bulunuldu.

'İSRAİL'İN SUÇUNA ORTAK OLMAYIN'

Fransa'da ise muhalefetten 115 parlamenter, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a mektup göndererek İsrail'e silah satışını durdurmasını talep etti. Parlamenterler, Macron'a yönelik, "Fransa'nın, Filistinilere karşı işlenen soykırıma suç ortağı olması riskini göze alamazsınız" ifadesini kullandı.