ABD'li sözcü Nauert: Yapılan anlaşma Katar'ın ABD'ye olan bağlılığının somut göstergesidir

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert 'Yapılan anlaşma Katar'ın ABD'ye olan bağlılığının somut bir göstergesidir' dedi.

1

ABD başkanı Trump'ın ısrarla Doha yönetimini terörizme en üst seviyede destek vermekle suçlamasına rağmen geçtiğimiz günlerde iki ülke arasında 12 milyar dolarlık uçak anlaşması imzalandı.

Doha yönetimi Körfez ülkeleri tarafından geçtiğimiz hafta teröre destek verdiği gerekçesiyle ambargoya maruz kalmıştı.

 
Katar'da büyük bir askeri üssü bulunan ABD yönetimi, krizin başlamasından bu yana Doha yönetimini suçlarken, Çarşamba günü ABD Savunma Bakanı Jim Mattis ve Katar Savunma Bakanı Halid el Atiyye arasında 12 milyar dolarlık savaş uçağı anlaşması imzalandı. Söz konusu anlaşmayı Katar ABD Büyükelçisi Hamad el Yhani Twitter hesabı üzerinden duyurdu.
 
Anlaşmanın ardından açıklama yapan Katarlı bir yetkili ise, " Yapılan anlaşma, ABD'nin bize olan desteğini kanıtlıyor. İki ülke askerleri kardeş gibidir. ABD  ve Katar arasındaki bu bağ kolayca etkilenmemelidir" dedi.
 
"ANLAŞMA KATAR'IN ABD'YE OLAN BAĞLILIĞININ SOMUT GÖSTERGESİDİR"
 
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert gazetecilere verdiği demeçte, "Yapılan anlaşma Katar'ın ABD'ye olan bağlılığının somut bir göstergesidir" dedi.
 
Katar Savunma Bakanlığı 36 jet için ABD ile anlaştıklarını belirtirken, Kasım ayında eski Başkan Obama yönetimi ile Doha yönetimi arasında 21.1 milyar dolarlık 72 F-15QA uçağının satımı yapılmıştı.
 
ANLAŞMA SONRASI ORTAK TATBİKAT
 
İki ülke arasında imzalanan 12 milyar dolarlık anlaşmanın ardından ABD iki savaş gemisini Katar'a göndererek ortak tatbikat yapılacağını açıkladı. Kaynak: Star - Yaser Emre