ABD'li senatörlerden Türkiye vurgusu! ''Ankara NATO için önemli bir ortak''

ABD'li senatörler Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yaptı. Demokrat Parti'li Senatör Ben Cardin, “Türkiye NATO için önemli bir ortak” dedi.

HABER MERKEZİ

ABD Kongresi kulislerindeki ana gündem maddesi Türkiye. The Hill gazetesi ABD'li senatörler, eski NATO üst düzey yetkilileri ve hükümetin önemli isimleriyle görüşerek Kongre kulislerindeki Türkiye söylemlerini sayfalarına taşıdı. Görüşüne başvurulan çoğu üst düzey isim Türkiye'nin NATO için önemli bir müttefik olduğunu dile getirirken ABD-Türkiye arasındaki askeri ilişkilerin öneminin de altını çizdiler. ABD Kongresi Dışilişkiler Komitesi'nin iki numaralı ismi Demokrat Parti'li Senatör Ben Cardin konu hakkında gazeteye yaptığı açıklamada, "Türkiye NATO için önemli bir ortak. Türkiye'den çok önemli askeri tesislerimiz var. İyi ilişkiler içerisinde olmamız bizim çıkarımızadır" dedi. Demokrat Parti'nin senatörlerinden Jeanne Shaheen ise Türkiye'ye F-16'ların verilmesi gerektiğini söyledi.

'BIDEN, ERDOĞAN'LA GÖRÜŞÜR'

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan İsveç ve Finlandiya'nın sonunda NATO üyesi olacağına inandığını dile getirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istemesi halinde ABD Başkanı Joe Biden'in mutlulukla bu konuda bir görüşme yapacağını ifade etti.