ABD'li senatörden skandal çağrı... Gazze'yi atomla bitirelim

ABD'li Senatör Lindsey Graham, yüz binlerce kişinin atom bombasıyla katledildiği Hiroşima'yı savundu ve Gazze için şu skandal çağrıyı yaptı: “İsrail'e ihtiyaç duydukları bombaları verin.”

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Batı'nın karanlık yüzünü gösterdi. Gazze'deki katliamların ilk gününde savaşı yayma çağrısında bulunarak, "İran'ı haritadan silelim" diyen Senatör Graham, şimdi de İsrail'e bölgede kullanması için ve savaşı bitirmek için atom bombalarının verilmesi gerektiğini söyledi.

HİROŞİMA TEHDİDİ

ABD Başkanı Joe Biden'ın Refah'a giren İsrail'e ağır bombaların sevkıyatını keseceklerine yönelik açıklamasına tepki gösteren Senatör Graham, Gazze için "Hiroşima olsun" şeklinde skandal bir çağrıda bulundu. ABD'nin 2. Dünya Savaşı'nda Japonya'da kullandığı atom bombalarını hatırlatan Graham, "Pearl Harbor'dan sonra millet olarak yıkımla karşı karşıya kaldığımızda, Hiroşima ve Nagazaki'yi nükleer silahlarla bombalayarak savaşı bitirmeye karar verdik ve bu doğru bir karardı" dedi.

'NÜKLEER BOMBA VERİN'

NBC'ye konuşan Graham, "Amerika'nın varoluşsal tehdit savaşını sona erdirmek için Hiroşima ve Nagazaki'ye iki nükleer bomba atması neden sorun olmadı? Bizim bunu yapmamız neden sorun olmadı? Ben sorun olmadığını düşünüyordum. İsrail Devleti'nin düşmanlarını yok etmek için gerekli silahları durdurursak, bunun bedelini ödeyeceğiz. İsrail'e kaybetmeyi göze alamayacakları savaşı sona erdirmek için ihtiyaç duydukları bombaları verin. İsrail, bir Yahudi devleti olarak hayatta kalmak için ne yapman gerekiyorsa yap" çağrısında bulundu.

ABD'Lİ ELÇİDEN SİLAH SÖZÜ

Başkan Biden'ın İsrail'e silah sevkıyatını kesme tehdidini ABD'nin İsrail Büyükelçisi Jacob Jack Lew yalanladı. İsrail kanalı 12 News'e konuşan ABD'li Büyükelçi Lew, "İki ülke arasındaki ilişkide herhangi bir şeyin köklü değiştiğini düşünmek hatadır. ABD'nin İsrail'e yaptığı yardımda herhangi bir kesinti olmayacak. Bu karara yönelik çok fazla eleştiri var ama bunun doğru bir karar olduğunu düşünüyorum" dedi.