ABD'li emekli Korgeneral Ben Hodges, PKK/YPG'ye silah verdiklerini itiraf etti

Amerika'nın eski Avrupa Kuvvetleri Komutanı Emekli Korgeneral Ben Hodges, terör örgütü PKK/YPG'ye silah verdiklerini itiraf etti.

Amerika'nın eski Avrupa Kuvvetleri Komutanı Emekli Korgeneral Ben Hodges, bir televizyon kanalına verdiği röportajda çarpıcı Washington yönetiminin terör örgütü PKK/YPG'ye silah verdiğini itiraf etti.

"TAKTİKSEL BİR HATAYDI"

CNN Türk'te yer alan habere göre geçmişte terör örgütü PKK/YPG'ye silah vermelerinin bir hata olduğunun altını çizen Emekli Korgeneral Ben Hodges şunları söyledi:

"Bu o dönem verilmiş taktiksel bir karardı. YPG DEAŞ ile savaşan en etkili güç olarak kabul ediliyordu. Ama şimdi bakınca bunun bir hata olduğunu Türkiye ile ilişkilere verdiği zarardan anlıyoruz. Umarım yeni hükümet bu politikayı gözden geçirip DEAŞ'e karşı yeni bir çözüm getirir."

"TÜRKİYE İLE İTTİFAKIMIZI KORUMAYA ODAKLANMALIYIZ"

Amerika'nın terör örgütü YPG'ye silah vermenin Ankara ve Türkiye'nin genelinde nasıl algılandığına daha çok hassasiyet göstermesi gerektiğini vurgulayan Hodges, "Bence bu bir hataydı. Bu hatayı düzeltebiliriz. YPG ile geçici bir ilişki yerine Türkiye ile ittifakımızı korumaya odaklanmalıyız." dedi.