ABD'li diplomat Cornforth: ''ABD, Tayvan'ın uluslararası katılım alanını genişletmeye kararlı''

Çin'in Tayvan'a yönelik baskısını rutin olarak kınayan ABD, adaya uluslararası alanda destek gösterdi. Üst düzey ABD'li diplomat Jeremy Cornforth, dün Tayvan dışişleri bakanıyla ve ABD'nin Birleşmiş Milletler büyükelçi yardımcısının da katıldığı ''BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'' konulu sanal bir panelde ''Tayvan'ın teknolojik gücünü ''ortak yarar için'' kullanmaya kararlı olduğunu'' söyledi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Üst düzey bir ABD'li diplomat, ABD'nin Tayvan'ın uluslararası katılım alanını genişletmeye kararlı olduğunu söyledi.

Aksam.com.tr'nin Reuters haber ajansından aktardığına göre, dün Tayvan dışişleri bakanıyla ve ABD'nin Birleşmiş Milletler büyükelçi yardımcısının da katıldığı "BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" konulu sanal bir panel düzenlendi. Burada konuşan ABD'nin Tayvan'daki fiili büyükelçiliği olan Amerikan Enstitüsü (AIT) direktör yardımcısı Jeremy Cornforth, ülkesinin Tayvan'ın teknolojik gücünü "ortak yarar için" kullanmaya kararlı olduğunu söyledi.

Tayvan'ın uluslararası organlara anlamlı katılımının engellendiğini kaydeden Cornforth, yapılan etkinliğin Tayvan'ın teknolojik gücünü uluslararası toplumun ortak sorunları çözmesine yardımcı olmak için nasıl kullandığını vurgulayacağını söyledi.

Tayvan'ın kendi toprakları olduğunu iddia eden Çin, Birleşmiş Milletler gibi çoğu küresel kuruluşta yer almasını engelliyor.

Washington'un Tayvan ile resmi diplomatik bağları yok, ancak en güçlü uluslararası destekçisi konumunda.