AB'den 13 yaşındaki gencin şehit edilmesine tepki: ''İsrail yargılanmalı''

AB Filistinliler Delegasyonu, İsrail hakkında soruşturma yapılmasına ilişkin çağrıda bulundu. İsrail'in 13 yaşındaki genci şehit etmesi üzerine tepki gösteren delegasyon üyeleri, olayın üzerinin kapanmasını istemiyor.

DHA

Avrupa Birliği Filistinliler Delegasyonu İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria’da gerçek mermiyle yaraladıktan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 13 yaşındaki Filistinli Ali Ebu Aliyye'nin ölümünün soruşturulmasını talep etti.

DHA'da yer alan habere göre, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria’da geçtiğimiz günlerde gerçek mermiyle yaraladıktan sonra hayatını kaybeden 13 yaşındaki Ali Ebu Aliyye'nin ölümüyle ilgili Avrupa Birliği Filistinliler Delegasyonu'ndan olayın soruşturulmasına ilişkin çağrıda bulundu.

Avrupa Birliği Filistinliler Delegasyonu sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Çocuklar uluslararası hukuk kapsamında özel korumadan yararlanır. Daha kaç Filistinli çocuk İsrail güvenlik güçleri tarafından aşırı ölümcül güç kullanımına maruz kalacak? Şok edici olayın faillerini, adalete teslim etmek için İsrail yetkilileri tarafından hızla ve tam olarak soruşturulması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

İSRAİL, FİLİSTİN'DEN ELİNİ ÇEKMİYOR

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.