ABD'den itiraf! Filistin'e sempati, İsrail'e öfke arttı

New York Times gazetesi, ABD'li yetkililerin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının tüm dünyada Filistin meselesine “sempati kazandırdığını” belirttiğini yazdı.

ABD merkezli New York Times (NYT) gazetesi, Gazze'deki sivil kayıpların hem Arap coğrafyası hem de tüm dünyada öfkeye yol açtığını yazdı.

BÜYÜK SAVAŞI TETİKLER

Haberde, İsrail'in saldırılarına ilişkin, "ABD Başkanı Joe Biden yönetiminden birçok yetkili, İsrail'in askeri kampanyası ne kadar uzun sürerse, bunun daha geniş bir savaşı tetikleme olasılığının o kadar artacağını belirtti. Ayrıca bazı ABD'li yetkililer, İsrail'in Hamas'a güçlü tepkisinin tüm dünyada Filistin meselesi konusunda sempati kazandırdığını kaydetti" ifadeleri kullanıldı. "İsrail'de zaman ve mekan İsrail'in aleyhine işliyor" değerlendirmesi yapılan haberde, İsrail'in Gazze'ye kara operasyonu için aldığı hızlı kararın, bölgede sivil ölümleri önlemek için gerekli önlemlerin alınmasına zaman bırakmadığına işaret edildi. Ayrıca, ABD Genelkurmay Başkanı Charles CQ Brown'ın, çarşamba günü gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazze'de ölen her bir sivilin Hamas'a gelecekte üye kazandırabileceğini söylediğine dikkat çekildi. Haberde, "Birçok ülke ateşkes çağrısı yaparken bombardımanlar ne kadar uzun sürerse, İsrail ve müttefiki ABD o kadar izole olur" değerlendirmesine yer verildi.