ABD'den İsrail'e operasyonel destek... Sivil katliamında yol gösteriyor

ABD merkezli basın organı New York Times, ABD'nin İsrail ordusuna Gazze'de sürdürdüğü sivil katliamında yol gösterdiğini yazdı. NYT'de yayımlanan bir haberde, ismi açıklanmayan bir ABD'li yetkilinin açıklamalarına yer verildi. Söz konusu habere göre ABD, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında orduya yol gösteriyor.

aksam.com.tr

ABD'li yayın organı New York Times'da yer alan bir haberde, Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'na karşı düzenlenen saldırılarda İsrail'e yol gösterildiği ifade edildi.

"Sivil kayıplarını" azaltmaya yönelik talimatların İsrail'e gönderildiği ve daha" küçük" bombaların kullanılması gerektiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın İsrail ziyareti sırasında Netanyahu'ya bir dizi "öneri" sunduğunun ifade edildiği haberde, işgalci İsrail ordusunun "Hamas mensuplarını bulma hedeflerine ulaşırken" tavsiyeleri yerine getirebileceğini söylediğine yer verildi.

"KATLİAMLARDA KÜÇÜK BOMBA KULLANIN"

İsmi açıklanmayan yetkili, ABD'nin İsrail'e sunduğu öneriler arasında saldırılarda daha 'küçük' bombaların kullanılmasının, sivilleri ayırt etmek için daha fazla istihbarat toplanılmasının, Hamas'la mücadele edilebilmek ve sivil kayıplarının önüne geçebilmek adına hedef alma yöntemlerinin geliştirilmesi gerektiğinin belirtildiğini açıkladı.

İSRAİL'DEN GAZZE'DE KATLİAM

İşgalci İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında şu ana kadar 9 bin 770 kişi hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, okul, hastane, cami, mülteci kampı gibi sivillerin sığındığı noktalara kasıtlı olarak saldırdı.

Abluka altına alınan Gazze'de yakıt, gıda, su ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşanırken, başta ABD ve AB üllkeleri olmak üzere çok sayıda devlet İsrail'in katliamlarına göz yumdu.

İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğunu Filistinli kadın ve çocuklar oluşturdu.