ABD'den intikam yemini

''Horasan Grubu'na misilleme yapacağız'' ABD Başkanı Biden, DEAŞ'a misilleme mesajı verdi: Bunu affetmeyeceğiz, size ödeteceğiz.

ABD Başkanı Biden Afganistan'ın başkenti Kabil'de 13 ABD askeri ile 110 sivilin ölümüne neden olan ve DEAŞ'ın "Horasan Grubu" tarafından üstlenilen saldırılarla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu örgüte misilleme yapılacağını söyledi. Biden, "Bunu affetmeyeceğiz, size ödeteceğiz. Komutanlarıma Horasan grubuna yönelik vur emri verdim" dedi. Biden şunları söyledi:

O kahramanların ailelerine karşılık sorumluluklarımız var. Bu sorumlulukları yerine getireceğiz. Bugün kaybedilmiş canlar özgürlük adına kaybedilmiş canlandır. Bu saldırıları bekliyorduk. Burada bir hata olmadı. Bence Savunma Bakanlığı bu konuyu çok güzel açıkladı. Durum şu şekilde, Taliban'a geçen güç durumu bizim de durumumuzu değiştirdi."

AĞLAMAMAK İÇİN KENDİNİ ZOR TUTTU

ABD Başkanı Joe Biden, Kabil'de 13 ABD askerinin öldüğü kanlı saldı- rının ardından kameralar karşısına geçti. Biden bir ara ağlamamak için kendini zor tuttu.

SADECE 1 SALDIRI OLDU

Pentagon, Kabil'de 1 intihar saldırısı olduğunu, ilk haberlerin aksine ikinci bir patlama olduğuna inanmadıklarını açıkladı. Pentagon Sözcüsü John Kirby, "Taliban'ın bu saldırıya dahil olmadığını nasıl söyleyebiliyorsunuz" sorusuna, "Kesinlik yok. Soruşturma yapacağız" cevabını verdi. ABD'li Tümgenereal Hank Taylor da, "Elimizdeki imkanlarla buradan insanları çıkarmayı sürdürebiliriz en son ana kadar. Kabil Havalimanı'nda hâlâ 5 bin kişi bekliyor. Merkez Kuvvetler Komutanlığı şu anda tahliye edilen kişileri ABD ve Avrupa'daki farklı yerlere aktarıyor" dedi.

TÜRKİYE AFGAN HALKININ YANINDA

Kabil'deki saldırılar sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik kınama mesajı paylaştı. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi: "Kabil'de gerçekleşen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ölenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Türkiye, Afgan halkının iyiliği için çaba göstermeye devam edecek. Bu zor zamanlarda uluslararası toplum Afganistan'ı yalnız bırakmamalıdır."

BARIŞ VE HUZUR İÇİN DUA EDİYORUZ

TBMM Başkanı Şentop, Afganistan'da DEAŞ tarafından düzenlenen saldırılarla ilgli açıklama yaptı. Şentop, "Afganistan'da gerçekleşen insanlık dışı, vahşi saldırıları lanetliyoruz. Masum insanları hedef alan böyle bir katliâmı hiçbir şey mazur gösteremez; sorumluluğunu hafifletemez. Afganistan'da huzur ve barışın hâkim olacağı günler için dua ediyoruz" dedi.