ABD'de polis reformu öngören sıkılaştırma müzakereleri çöktü

ABD'de 2020'deki Minnesota eyaletinin Minneapolis Eyaletinde George Floyd'un polis işkencesiyle öldürülmesinin ardından polis uygulamalarında denetimin artırılması ile ilgili kongrede yürütülen müzakereler çöktü. Başkan Biden konuyla ilgili Cumhuriyetçiler'i sorumlu tuttu.

VOA Türkçe

ABD'de Demokrat Senatör Cory Booker, 2020'de Minneapolis'te George Floyd'un öldürülmesinin ardından polis uygulamalarının sıkılaştırması ile ilgili ABD Kongresi'nde yürütülen müzakerelerinin çöktüğünü açıkladı. Devlet Başkanı Joe Biden da, bu başarısızlıktan Cumhuriyetçiler'i sorumlu tuttu.

Aksam.com.tr'nin VOA Türkçe'den aktardığı habere göre, Floyd'un öldürülmesini "Amerika'nın ruhunda kara bir leke" olarak nitelendiren Biden, yaptığı açıklamada, kapsamlı bir polis reformu tasarısının sonunda yasaya dönüştürülmesini umduğunu ve konuyla ilgili daha fazla yürütme eylemi geliştirmeye çalışacağını söyledi.

Biden yazılı açıklamasında, Cumhuriyetçi selefi Donald Trump'a atıfta bulunarak, "Ne yazık ki, Cumhuriyetçi senatörler, önceki başkanın bile desteklediği mütevazı reformları yürürlüğe koymayı reddetti. Güvenlik güçlerininçoğunun ele almaya istekli olduğu kilit konularda harekete geçmeye karşı çıktı" dedi.

Kongre üyelerinin tartıştığı konular arasında, polis memurlarını aşırı güç kullanmakla suçlayan bazı davalardan koruyan "nitelikli dokunulmazlık" değişikliklerinin yanı sıra, tutuklanan kişilerin ölümüne yol açan türde 'boğaza bastırarak etkisiz hale getirme' ve diğer kısıtlamaları yasaklayan değişiklikler vardı.

Haberde "Kongre müzakerelerinin en azından şimdilik sona ermesi, polis reformlarına duyulan ihtiyaç konusunda kampanya yürüten Demokrat Başkan Biden için de bir yenilgi oldu." dendi.