ABD'de Filistinli öğrenciden Gazze haykırışı! “Yemininize karşı dürüst olun”

ABD'de tıp fakültesinden mezun olan Filistinli öğrenci, hocalarına “Yazıklar olsun size” dedi. Meslektaşlarına da seslenen öğrenci, “Yemininize karşı dürüst olun” ifadesini kullandı.

ABD'de üniversitelerdeki Gazze protestoları devam ediyor. Ülkenin önemli üniversitelerinden biri olan Weill Cornell Tıp Fakültesi'nden mezun olan Filistinli öğrencinin mezuniyet töreninde verdiği mesajlar, okul yönetimini şaşkına çevirdi.

ÖNCE SANSÜRLEDİ

Seyirciler tarafından kayda alınan öğrenci, sansürle karşılaştı. Okul yönetimi, görüntüleri sansürledi. Tepkiler üzerine üniversite, Filistinli öğrencinin Gazze mesajını fakültenin internet sayfasına tekrar yükledi.

''AİLEM SOYKIRIMI YAŞIYOR'

Söz konusu video kaydında Filistinli öğrencinin hocalarına, "Ailem bugün burada değil. Çünkü sizin kışkırttığınız ve kabul etmeyi reddettiğiniz bir soykırımın içindeler. Yazıklar olsun size" diye bağırdığı görülüyor. Öğrenci, meslektaşlarına da 'Yemininize karşı dürüst olun" çağrısı yaptı.

"DOKTORLAR ÖLDÜRÜLÜYOR"

Tıp öğrencisi daha sonra salondaki topluluğa dönerek şöyle seslendi: "Sağlık çalışanı arkadaşlarıma: Gazze'deki işçi arkadaşlarınız hastalarının gözü önünde öldürüldü. Bunu kabul edin. Yaptığınız (meslek) yemininize karşı dürüst olun. Özgür Filistin."