ABD, üst düzey El Kaide liderinin öldürüldüğünü duyurdu

Üst düzey El Kaide lideri Salim Abu-Ahmad, 20 Eylül'de Suriye'nin İdlib yakınlarında kırsal bir yolda aracıyla seyrederken insansız hava aracı ile düzenlenen ABD hava saldırısında öldürüldü.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Üst düzey El Kaide lideri Salim Abu-Ahmad, 20 Eylül'de Suriye'nin İdlib yakınlarında bir ABD hava saldırısında öldürüldü.

Aksam.com.tr'nin Fox News'ten aktardığı habere göre, isim, bölgeler arası El Kaide saldırılarının planlanmasından, finanse edilmesinden ve onaylanmasından sorumluydu.

ABD Merkez Komutanlığı, Amerikan kuvvetlerinin İdlib ili yakınlarında El Kaide'nin üst düzey bir liderini hedef alan "kinetik bir terörle mücadele saldırısı" düzenlediğini söyledi. ABD savunma yetkilileri, "Sivil kayıplara dair herhangi bir belirti yok" dedi.

ABD savunma yetkilileri Perşembe günü Fox News'e verdiği demeçte, üst düzey bir El Kaide liderinin Suriye'nin kuzeybatısında kırsal bir yolda seyreden aracına düzenlenen bir insansız hava aracı saldırısında öldürüldüğünü doğruladı.

Donanma Teğmen Josie Lynne Lenny yaptığı açıklamada, "İlk işaretler, hedeflediğimiz kişiyi vurduğumuz ve görev sonucunda sivil kayıplara dair herhangi bir belirti bulunmadığı yönünde" dedi.