ABD, ülkeye izinsiz girmeye çalışan 14 Meksika askerini gözaltına aldı

ABD'de hafta sonu ülkeye izinsiz girmeye çalışan Meksikalı askerler gözaltına alındı. ABD Gümrük ve Sınır Koruma Dairesi, 14 askerin gözaltına alındığını, içinden birinin üzerinde uyuşturucu çıktığını, hepsinin silahlarının Meksika'ya geri gönderildiğini belirtti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Hafta sonu ABD güçleri 14 Meksikalı askeri gözaltına aldı. ABD Gümrük ve Sınır Koruma Dairesi (CBP), 14 Meksikalı askerin hafta sonu Cumartesi sabahı erken saatlerde, Meksika'nın Ciudad Juarez bölgesinden El Paso, Teksas'a geçtikten sonra ABD sınır görevlileri tarafından birkaç saat gözaltına alındığını söyledi.

Aksam.com.tr'nin Reuters haber ajansından aktardığına göre, CBP, 14 Meksikalı askerin Amerika Birleşik Devletleri'ne girdiklerinin farkında olmadıklarını ve ABD gümrük memurlarının askerlerin silahlarını ve ekipmanlarını "güvenlik ve işleme" için kayıt altına aldıklarını bildirdi. Konuyla ilgili Meksika askeri liderliğiyle temasa geçildiğini ekleyen ABD dairesi, kısa bir süre içinde limana ulaştığını söyledi.

CBP, Reuters'e e-postayla bir bildiri göndererek, "Bugün gece yarısından hemen sonra, Amerika'nın El Paso'daki uluslararası geçiş kapısında çalışan CBP memurları, iki Meksika askeri aracının sınırı geçip ABD'ye girdiğini kaydetti." dedi.

14 Meksikalı askerden 13'ü olaysız bir şekilde işleme alındı, ancak CBP memurları, üzerinde kişisel kullanım miktarında uyuşturucu madde bulunan bir askere ceza verdi. CBP, 14 askerin tamamının, teçhizatının ve araçlarının sabah 5'ten önce Meksika'ya iade edildiğini söyledi.