ABD teröriste yine sahip çıktı

YPG terör örgütünün ana omurgasını oluşturduğu SDG'nin elebaşlarından Mazlum Abdi'ye yönelik İHA'lı operasyona ABD'den tepki geldi. Pentagon, “Yerel ortaklarımızı desteklemeyi sürdüreceğiz” açıklaması yaptı.

AA

Akşam

Terör örgütü YPG'nin çatısını oluşturduğu SDG yöneticilerinden Mazlum Abdi'ye yönelik Süleymaniye'de gerçekleşen operasyona ABD'den tepki geldi. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı (CENTCOM) "Mazlum Abdi ile birlikte konvoyda ABD askeri personeli de vardı. Herhangi bir can kaybı yaşanmadı" derken, Pentagon Sözcüsü Phil Ventura, "Yerel ortaklarımızı desteklemeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

ÖNCE REDDETTİLER

SDG ise Abdi'nin Süleymaniye'de olduğunu önce reddetti; ardından bir açıklama daha yaparak o bölgede bulunduğunu doğruladı. ABD'lilerle yaptıkları toplantı sonrası dönüşte İHA'lara hedef olduklarını söyleyen Abdi, Amerikalıları kast ederek "Saldırıya karşı büyük bir sahiplenme yaşandı, büyük bir tepki gösterildi" dedi.

TALABANİ YİNE DEVREDE

"Süleymaniye'deki kardeşlerimiz ve müttefiklerimizle ilişkilerimizi sürdüreceğiz" diyen Abdi, 9 PKK'lının öldüğü kaza sonrası, terör örgütüne helikopter sağladığı gündeme gelen KYB Başkanı Bafıl Talabani ile yakın ilişkilerinin Türkiye'yi rahatsız ettiğini de savundu. Ankara, terör örgütü PKK'nın faaliyetlerinin bölgede yoğunlaştığı gerekçesiyle, 3 Temmuz'a kadar Süleymaniye Havaalanı'na yapılacak tüm uçuşlara hava sahasının kapatıldığını duyurmuştu.

ABD'nin DEAŞ ile Mücadele Güçleri'nin Komutanı Tümgeneral McFarlane, KYB Başkanı Bafıl Talabani ve YPG'li terörist Abdi, aralık ayında Rojava'da bir araya gelmişti.

PKK'LI İKİ HAİN DAHA SARI TORBADA

Mardin'in Ömeryan bölgesinde özel harekât ve emniyet istihbarat birimleri, PKK'lı teröristlere yönelik ortak operasyon düzenledi. Çıkan çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi. Öldürülen hainlerin, Mardin'de 2016'da zırhlı polis aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırının failleri oldukları belirlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyona ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "2016 yılında kahraman polislerimiz Ahmet Demir, Ramazan Akyürek, Metin Malkav kalleşçe şehit edildi. 7 yıl geçti. Arkadaşları, kanlarını yerde bırakmadı. 2 terörist, PÖH ve Emniyet İstihbarat Operasyonu ile Mardin Ömeryan'da ölü ele geçirildi. Kahraman şehitlerimize rahmetle" ifadesini kullandı.