ABD stratejisini yayımladı... Arktik'te yeni dönem

ABD Ordusu ''Arktik Hakimiyetini Kazanmak'' adlı yeni yayınlanan Arktik stratejisinin bir parçası olarak bir analiz yapıyor. Ordu, girişimin Kuzey Kutbu operasyonlarında görevlendirilen askerleri destekleyebilecek yeni ekipman temin etme ihtiyacı olup olmadığını belirlemeye yardımcı olacağını belirtti.

Aksam.com.tr

ABD ordusu Arktik bölgesinde hakimiyetini ve hareket alanını geliştirmek için analiz çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmalar, askeri eğitim çalışma alanlarını genişletmek ve geliştirmek üzerine odaklanacak.

Aksam.com.tr'nin TheDefencePost'tan aktardığı habere göre, beklenmedik ve olası saldırılara hazırlık çalışmalarına ağırlık veren ABD silahlı kuvvetleri, üretim, eğitim, düzenleme ve donatım faaliyetlerini içeren yeni Arktik stratejisini açıkladı.

Strateji, ABD ulusal çıkarlarını geliştirmek ve bölgesel istikrarı korumak için Arktik müttefikleriyle ortaklık yapma planlarını ortaya koyuyor.

Arktik stratejisi temelde ABD çıkarlarını ön planda tutarak bölgesel hakimiyeti ele alma aşamalarını içeriyor. Yayınlanan strateji hamlelerinin temelinde bölgede güç olabilme amacı yatıyor.

ABD Ordusu genelkurmay başkanı General James McConville, şunları dedi:

"Kuzey Kutbu, bölgedeki caydırıcılık yeteneklerimizi güçlendirmek ve Çok Alanlı Operasyonlar yapabilmek için geliştirilen son teknolojilerin hızını, menzilini ve yakınsamasını hızla kullanmak için bir fırsat."

İsveç, Norveç ve Kanada gibi Arktik ülkelerinin askeri deneyimlerinden yararlanmak isteyen ABD yönetimi, askerlerinin soğuk alan savaşındaki yeteneklerini geliştirmeyi planlıyor. ABD'li yetkili Albay Clark, "Bu strateji bizim için büyük bir fırsat." ifadelerini kullandı.