ABD- Rusya düellosu kızıştı

Rejim güçleri Rusya'nın yardımıyla Halep kentine yönelik operasyonlarını sürdürürken, ABD, Rus yönetimine tüm görüşmelerin sona ermesi konusunda tehditler savurdu. 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya’nın ve Suriye’nin Halep’te düzenlediği bombardımanlar sona ermezse, Moskova'yla tüm teması kesme tehdidinde bulundu. Kerry’nin Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la yaptığı görüşmede, Suriye’nin Halep’te yaptığı operasyonları durdurması konusunda acil adımlar atılmazsa Rusya’yla olan ikili ilişkileri askıya alacaklarını söylediğini aktaran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, ABD'li bakanın ‘kaygılarını' dile getirdiğini ifade etti. 

CESET TORBASI KRİZİ 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, günlük basın bilgilendirme toplantısında, Suriye iç savaşına dair değerlendirmeler yaparken, Rusya'yı uyardı. İç savaşın devam etmesi durumunda Suriye’de savaşan Rus askerinin de bundan zarar göreceğini belirten Kirby, “Rus askerleri ceset torbalarında ülkelerine dönebilir. Rusya kaynaklarını ve daha fazla savaş uçağını kaybedebilir" şeklinde konuştu.

Ryabkov'dan tehdide yanıt

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov ABD’nin tehdit içerikli uyarısına “Bu, ABD ve müşterilerinin lehine olacak kararları zorla kabul ettirmek amacıyla uygulanan bir tehdit ve şantaj politikası. Bu şekilde istikrara ulaşmak imkansız. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da ABD’nin Rus kentlerinin teröristlerin saldırılarının hedefi olabileceği yönündeki açıklamalarını eleştirdi.