ABD, ‘PKK bütçesi'ni onayladı

Kongre'den terör bütçesine onay. ABD'de Kongre'nin iki kanadından da onay alan yeni savunma bütçesiyle Suriye'de terör örgütü YPG'ye 177 milyon dolarlık destek verilmesi kesinleşti.

ABD'de Temsilciler Meclisi'nin geçen ay kabul ettiği 768 milyar dolarlık savunma harcamalarını içeren 2022 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası (NDAA), Senato Genel Kurulu'nda 10'a 89 gibi ezici bir oyçokluğuyla kabul edildi. Tasarıda, Irak ve Suriye'de DEAŞ ile mücadele konusunda eğitim ve destek giderleri için talep edilen 522 milyon doların da aynı şekilde kabul edildiği, bunun 177 milyon dolarının YPG/PKK terör örgütünün de dahil olduğu Suriye eğit-donat programına ayrıldığı görüldü. Tasarı yasalaşması için ABD Başkanı Biden'ın onayına gönderildi.

TÜRKİYE TASARISI EKLENDİ

Ermeni ve Rum lobisine yakınlığıyla bilinen Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez'in NDAA'ya ek olarak sunduğu Türkiye'nin SİHA programını yakın takibe alma ve Azerbaycan'a yapılan yardımların kesilmesini önleyen muafiyetin kaldırılmasına ilişkin tasarılar da NDAA'ya eklendi. Ayrıca Yunanistan'ın askeri modernizasyonuna tam destek, yeni askeri ekipmanların satışı da öngörülüyor.

YPG, 1.5 AYDA 19 ÇOCUK KAÇIRDI

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), SDG ismini kullanan YPG/PKK'nın Suriye'de işgal ettiği bölgelerde, son 1,5 ayda silahlı kadrosuna katmak için en az 19 çocuğu kaçırdığını bildirdi. Rapora göre YPG/PKK, "bünyesindeki çocuk savaşçıları bırakması" için BM ile anlaşma imzalamasına rağmen çocukları savaşçı olarak kullanmaya devam etti. Çocukların aileleriyle de görüşmelerine izin vermiyor. Aralık 2014'ten bu yana en az 537 çocuk terör örgütünce kaçırıldı, 156'sı geri dönmedi.

PEŞMERGE'YE SINIRDA SALDIRI

Terör örgütü PKK üyeleri önceki gün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile Suriye arasındaki gayriresmî sınır kapısı Fişhabur'da güvenlik güçlerine molotofkokteyli, taş ve sopalarla saldırdı. "Kurdistan 24"te yer alan habere göre, Fişhabur Sınır Kapısı Sorumlusu Şevket Berbuhari, 100'den fazla kişinin molotofkokteylleri, taş ve sopalarla sınır köprüsünden Fişhabur'daki sınır noktasına doğru saldırıya geçtiğini kaydetti. Saldırı sonucu bazı güvenlik görevlileri ağır şekilde yaralandı.