ABD Ordusu 50 milyon dolarlık sözleşme imzaladı… Envantere girecek

ABD Ordusu, özel harekat kuvvetlerinin hizmetine sunulacak keskin nişancı silahları için 50 milyon dolarlık sözleşme imzaladı. Yeni nişancı silahı askerlere rahat kullanım ve kullanıcı imzasını maskeleme özelliklerine sahip olacak.

Aksam.com.tr

ABD Ordusu'nun özel harekat bölümünde keskin nişancı askerlerinin ekipmanları yenilenecek. Bu kapsamda MRAD tipi tüfekler kullanılacak ve özel alüminyum kaplamalarla güçlendirilecek.

Aksam.com.tr'nin MilitaryNews'ten aktardığı habere göre, Program Yürütme Görevlisi Askeri Sözcüsü Alton Stewart Mart 2020'de yaptığı açıklamada, yeni tüfeğin Barrett tarafından da üretilen M107 keskin nişancı tüfeğinin ve M2010 Gelişmiş Keskin Nişancı Tüfeği sistemlerinin yerini alacağını söyledi.

MRAD, Amerikan ordusu keskin nişancılarının, .338 Norma Magnum mermileriyle hazneli namlu sistemine bağlı olarak 1.500 metreye kadar ateş etmesine izin verecek. Bu, .300 Winchester Magnum için tasarlanmış M2010 Geliştirilmiş Keskin Nişancı Tüfeğinden 300 metre daha uzun bir mevziye sahip.

Deniz Piyadeleri de Gelişmiş Keskin Nişancı Tüfeği programı için MRAD'ı seçti. MRAD, Deniz Kuvvetlerinin mevcut Mk13 Mod 7 keskin nişancı tüfeğini, 300 Winchester Magnum için odacıklı ve deniz servisindeki diğer cıvata etkili keskin nişancı tüfeklerini değiştirecek şekilde ayarlandı.

MRAD, keskin nişancıların sahada tek bir araçla farklı bir kalibreye geçmelerine olanak tanıyan hızlı değiştirilebilen bir namlu sistemine sahip.

20 inç 7.62x51 mm ile donatılacağı için, MK22 42.4 inç uzunluğunda ve 13.9 pound ağırlığındadır. .300 Norma Magnum konfigürasyonu 26 inçlik bir namluya sahip, toplam 48.4 inç ölçüyor ve 15.2 pound ağırlığında. .338 Norma Magnum'da MRAD, 27 inçlik bir namluya sahip, 49.4 inç uzunluğunda ve ayrıca 15.2 pound ağırlığında.

MRAD ayrıca 10 yuvarlak bir dergi ve ayarlanabilir bir yanak parçası olan katlanabilir bir dipçiğe sahip olacak ve alüminyum kaplamalarla güçlendirilecek. MRAD ayrıca, zorlu koşullarda sorunsuz, güvenilir çalışma sağlayan benzersiz bir kapalı polimer kılavuzunu da barındıracak.