ABD ''Churron''un başına 5 milyon dolar ödül koydu

ABD, ''yabancı terör örgütü'' olarak tanıdığı Ekvador merkezli çete ''Los Choneros'un'' elebaşı ''Churron'' lakaplı Francisco Manuel Bermudez Cagua'nın yakalanması için bilgi veren kişilere 5 milyon dolara kadar ödül verileceğini duyurdu.

AA

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Churron" lakabını kullanan Bermudez Cagua'nın daha önce 2 diğer çete elebaşıyla New York'taki bir mahkemece kokain dağıtmak ve silahlı uyuşturucu kaçakçılığından suçlu bulunduğu anımsatıldı.

Mahkeme tarafından suçlanan 2 kişinin tutuklandığı ancak Bermudez Cagua'nın hala "adaletten kaçtığı" ifade edildi.

Los Choneros'un Ekvador'da kilit kokain rotalarını kontrol ettiği öne sürülen açıklamada, Bermudez Cagua'nın yakalanması için bilgi sağlayan kişilere 5 milyon dolara kadar ödül verileceği belirtildi.