ABD böylesini görmedi: Durum kontrolden çıktı

ABD'de Del Rio'daki Uluslararası Köprü'nün altında bekleyen göçmenlerin sayısının bir gecede ikiye katlanması, ''durum kontrolden çıktı'' yorumlarının yapılmasına neden oldu. ABD Başkanı Joe Biden'a tepkiler her geçen gün büyüyor.

Hürriyet

ABD'ye sığınma talebinde bulunan göçmenler, günlerdir Del Rio'daki Uluslararası Köprü'nün altında işlem görmeyi bekliyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre yayınlanan son raporda, Teksas'ta Sınır Devriyesini bekleyen göçmenlerin sayısı bir gecede ikiye katlandı ve 8.000 kişiyi geçti.

DURUM KONTROLDEN ÇIKTI

Yayınlanan son görüntüler, çoğunluğu Haiti'den gelen göçmenlerin içler acısı halini gösterirken kaynaklar durumun kontrolden çıktığını ve Sınır Devriyesi ekiplerinin bunaldığını belirtti.

Çarşamba günü köprüde yaklaşık 4 bin Göçmen vardı, ancak sayı bir gecede 8 bin 200'e yükseldi. Kolluk yetkilileri her an daha fazlasının gelmesini beklediklerini söylediler. Göçmenler çoğunlukla Haitililer, Kübalılar, Venezuelalılar ve Nikaragualılardan oluşuyor.

BIDEN'A TEPKİ YAĞIYOR: BU BARBARLIK!

Ocak ayında göreve başlayan ABD Başkanı Joe Biden, Cumhuriyetçi selefi eski Başkan Donald Trump'ın katı göçmenlik önlemlerinin çoğunu geri aldı ancak yine de eleştirilerin odağında kalmaya devam ediyor.

Cumhuriyetçiler,Başkan Biden'ı sınırda kriz yaratmakla suçladılar. Senatör Ted Cruz yaptığı paylaşımda göçmenlerin görüntülerini paylaşarak "Bu Joe Biden'ın hatası. Bu Kamala Harris'in hatası. Bu barbarlık", diye yazdı.

Lindsey Graham ise "Başkan Biden tarafından uygulamaya konulan başarısız sınır politikalarını unutmadım" paylaşımında bulundu.