ABD Başkanı Yardımcısı Mike Pence uyarılara rağmen ziyaret ettiği hastanede maske takmayan tek kişi oldu

Yeni tip koronavirüs salgınında merkez üssü haline gelen ABD'de yeterli önlemlerin alınmaması halkı sokağa döktü. Uyarılara göstericiler kadar üst düzey yöneticiler de uymuyor. Koronavirüs uyarılarına rağmen hastane ziyaretinde maske takmayan Mike Pence'in hareketine kimse anlam veremedi. Hastanenin ziyaretten önce uyardığı öğrenildi. Pence'in bu tavrı tepki topladı.

ABD'de koronavirüs kaynaklı ölü sayısı Vietnam Savaşı'nda hayatını kaybeden Amerikalı sayısını geçti. Salgınının küresel anlamda merkezi haline gelen ülkede vaka sayısı 1 milyon barajını geçerken, ölü sayısı ise 58 bin 350'yi aştı. Hala yeteri kadar önlem alınmayan ülkede ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in yaptığı hareket kamuoyunda eleştirilere neden oldu.

UYARILARA KULAK ASMADI

Koronavirüsle mücadeleyi yönetmesi üzerine atanan Mike Pence, dün yaptığı Mayo Clinic'e olan ziyaretine uyarılara rağmen maskesiz katıldı. Hastane, Pence'in ziyaretten önce maske takmasının gerekli olduğuna dair bilgilendirildiğini açıkladı. CNN, ziyaret sırasında Mike Pence'in binada maske takmayan tek kişi olduğunu belirtti.

Mayo Clinic, Başkan Yardımcısı'nın ziyaretinden önce 13 Nisan'da hastane içinde maske takmanın zorunlu olduğuna dair bir mesaj paylaşmıştı. Mesajda, "Hastalar ve ziyaretçiler yüzlerin kapatmalı ya da maske takmalı. Maske olmadığı durumda Mayo Clinic tedarik edecektir" ifadeleri yer almıştı.

Yeni Şafak

Batı sınırı ASELSAN'ın ATEŞ'ine emanet

Çanakkale Boğazı'ndan geçen akaryakıt tankerinde arıza

Türk Konseyi Sağlık Bakanları Toplantısı

MSB, Suriye'de görevli Mehmetçiğin iftarından görüntüler paylaştı

Karantinası biten Hatice Kübra'dan duygulandıran açıklama