ABD Başkan Yardımcısı Harris'in yanıtı kahkaha oldu... Muhabirin Amerikalılar ile ilgili sorusu yarım kaldı

Singapur'a gitmeye hazırlanırken ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, bir muhabirin ''Amerikalılarla ilgili haberler hakkında...'' diyerek başladığı soruya kahkaha ile cevap verdi.

Yeni ortaya çıkan ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Harris Cuma günü geç saatlerde resmi bir ziyaret için Singapur'a uçmadan önce meşhur gülüşünü sergiliyor.

Milliyet'te yer alan habere göre, fonda jet motorlarının gürültüsü duyulurken, heyecanlı bir muhabir Harris'e "Amerikalılarla ilgili haberler hakkında..." diyerek sorusunu sormaya çalıştı.

Muhabir daha sözünü bitiremeden Harris, "Dur, bekle, bekle..." diyerek onun sözünü kesti ve büyük bir kahkahanın ardından "Herkes sakin olsun, yavaşlayın" dedi.

Harris, "İki şey hakkında konuşmak istiyorum" dedi ve ekledi: "Birincisi Afganistan, şu anda daha yüksek bir önceliğimiz olamaz." ifadelerini kullandı.

Başkan yardımcısı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ve özellikle Amerikan vatandaşlarını, bizimle çalışan Afganları, kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere risk altındaki Afganları güvenli bir şekilde tahliye ettiğimizden emin olmak. Bu, şu anda en yüksek önceliğimiz olmasa da en yüksek önceliklerimizden biri. Son günlerde ve haftalarda benim için büyük bir odak alanı ve olmaya devam edecek.

Singapur'a indiğinde Harris, 'ABD küresel bir liderdir' diyerek övündü ve Afganistan'da kaos ortaya çıkarken Asya'da 'kalıcı angajman' sözü verdi.

Harris, ABD yönetiminin Singapur'da, Güneydoğu Asya'da ve Hint-Pasifik'te angajmanı sürdürmeye kararlı olduğunu belirterek sözlerine "Burada olmamın nedeni, Amerika Birleşik Devletleri'nin küresel bir lider olması ve bu rolü ciddiye almamız." diye devam etti

Muhabirin sorusunu bitirmesine asla izin verilmediğinden, Harris'e özel olarak ne soracağı belli değil. Ancak, Harris'e Afganistan'da tahliye edilen ve tahliye bekleyen Amerikalılar hakkında soru soracak gibi gözüküyordu.