ABD askerleri Hımars icin sınırda

ABD askeri görevlileri, DAEŞ’e karşı HIMARS füze savunma sisteminin kurulacağı bölgede inceleme yaptı. Bataryalar önümüzdeki günlerde kurulacak.

 Lokman HAPPANİ / KİLİS 

AKŞAM'ın gündeme getirdiği Suriye sınırına DAEŞ füzelerine karşı ABD'nin kuracağı HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) bataryaları ile ilgili ilk adımlar atılmaya başlandı. Ankara'nın savunduğu "Güvenli Bölge" için ilk somut adım olarak gösterilen Bölgenin DAEŞ unsurlarından tamamen temizlenmesi ve süreç içinde yaşanabilecek olası sızmalara karşı, kara savaşlarının en etkili silahlarından olan ve 92 km'lik menzili bulunan HIMARS füze bataryaları için ABD'li bir grup askerin Kilis'e geldiği öğrenildi. 

YER TESPİTİ YAPILDI 

Batarya sistemlerinin kurulmasından önce saha çalışması yapmak için Kilis’e gelen yaklaşık 30 kişilik ABD askeri görevlisi Öncü Piyade Hudut Karakolu ile Şehit Mehmet Piyade Hudut Karakolu bölgesine geldiği belirtildi. Ekibin ilk olarak Suriye’deki DAEŞ bölgeleri hakkında detaylı araştırma yapacağı ve batarya sistemlerinin yerleşeceği yeri tespit edeceği öğrenildi. ABD'li askerler füze sistemlerinin kurulması ile ilgili ön çalışmayı tamamladıktan sonra önümüzdeki günlerde bataryaların getirilerek HIMARS sisteminin kurulacağı öğrenildi.