AB, Yunanistan'a fırtınanın etkileriyle mücadele etmesi için Avrupa fonlarından 2,41 milyar dolara kadar teklifte bulundu

Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Komisyonu'nun ''hızlı ve esnek'' olacağını ve sel felaketinden zarar gören bölgelere yardım etmek üzere kullanılabilecek tüm kaynakları seferber edeceğini söyledi.

Aksam.com.tr

AB Komisyonu Başkanı, Yunanistan'ın en az 15 kişinin ölümüne, evlerin, okulların ve yolların hasar görmesine, ekinlerin ve hayvan çiftliklerinin yok olmasına neden olan yağmur fırtınasının etkilerini gidermek üzere Avrupa Fonlarından 2.41 milyar dolara kadar destek alabileceğini söyledi.

Aksam.com.tr'nin TRT World'den çevirdiği habere göre, Daniel Fırtınası, ülkede şimdiye kadar kaydedilen en sıcak yazın sonunda geçen hafta üç gün boyunca Yunanistan'ın orta kesimindeki Teselya bölgesini kasıp kavurdu.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Salı günü Strazburg'da Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada, "Düşüncelerimiz bu felaketlere cesaretle göğüs geren tüm kadın, erkek ve çocuklarla birlikte ve kaybedilen hayatların yasını tutuyoruz" dedi.

"Yeniden inşa için çok fazla yatırım gerekecek ancak geçim kaynaklarının yeniden sağlanması için de çok fazla acil yardım gerekecek."

Komisyonun "hızlı ve esnek" olacağını ve selden zarar gören bölgelere yardım için kullanılabilecek tüm kaynakları harekete geçireceğini de sözlerine ekledi.