AB, yaptırım kararını askıya aldı

Yaptırımlar askıda. AB, Doğu Akdeniz geriliminden ötürü Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı yöneticilerine kasım ayında getirilen yaptırımları genişletme kararından vazgeçti.

Reuters haber ajansı, 4 diplomatik kaynağa dayanarak Avrupa Birliği'nin Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) üst düzey yetkililerine yeni yaptırım uygulama kararını dondurduğunu duyurdu. Gelişmeyi Ankara'nın bu yıl başlattığı diplomatik girişimlerin meyve verdiğinin en net işareti olarak değerlendiren Reuters, ABD Başkanı Joe Biden'ın Brüksel'den son dönemde yapıcı adımlar atan Türkiye'ye yaptırım uygulamamasını talep ettiğini aktardı. Reuters, AB liderlerinin Türkiye ile ilişkiler hakkında hazırlayacağı raporun artık daha tarafsız tonda çıkmasının beklendiğini vurguladı.

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞME

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bugün video konferans yöntemiyle görüşecek.

AB: İLİŞKİLERİ GELİŞTİRECEĞİZ

Avrupa Birliği (AB) yetkilileri, Erdoğan ile Leyen ve Michel arasında yapılacak görüşmede, iş birliğine dayalı ilişkinin nasıl geliştirileceğine odaklanılacağını bildirdi. AB yetkilisi, 25-26 Mart'taki AB Liderler Zirvesi'nde AB-Türkiye ilişkilerinin ele alınacağını hatırlatarak, Erdoğan ile yapılacak görüşmenin zirveye hazırlık amacı taşıdığını belirtti.