AB, Musk'ı uyardı! Ağır küfür yedi

Avrupa Birliği, Elon Musk'ın Trump'la röportajı öncesi ‘sansür' uyarısında bulundu, aksi halde ‘ceza' ile tehdit etti. Musk ise ağır bir küfürle cevap verdi.

Akşam Gazetesi

Avrupa Birliği Komisyonu'nun dijital hizmetler komiseri Thierry Breton, sosyal medya platformu X'in patronu Elon Musk'a açık bir mektup yayınlayarak, "Avrupa'da hızla yayılan aşırı sağcılık ve zararlı içeriğin yaygınlaştırılmasını durdurma" çağrısı yaptı, aksi halde hukuki sonuçlarla karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu.

Musk'ın, dün sabaha karşı Donald Trump'la beklenen röportajı öncesi mektubu yayınlayan Breton, "Yasadışı içeriğin herhangi bir olumsuz etkisinin AB'yi X'e karşı daha fazla eylemde bulunmaya yöneltebileceğini" ve "AB vatandaşlarını zarardan korumak için gerekirse geçici tedbirler almak da dahil olmak üzere tüm araçların kullanılacağını" vurguladı.

Musk ise Breton'a yanıt olarak "geri çekil" paylaşımı yaptı ve devamında çevirisini yayınlayamayacağımız ağır bir küfürle hakaret etti. AB, Musk'a AB yasalarına uyma çağrısı yapmış, Musk ise kendisine "X'e gizli sansür anlaşması" teklif edildiğini öne sürmüştü.

Musk ayrıca, geçtiğimiz hafta İngiltere'deki olaylardaki etkisi nedeniyle parlamento ve hükümetin tepkilerini çekti. Musk, olaylarla ilgili "iç savaş" ifadesi kullanmış, "isyancılar için gözaltı kampları kurulacağı" iddiasını ortaya atmış ve İskoçya'nın önceki Müslüman Başbakanı Hamza Yusuf için "İskoçya ona her şeyi verdi ama o beyaz insanlardan nefret ediyor" yorumunu yapmıştı.

AB ile bu küfürlü atışmadan sonra Musk ve X'in ağır para cezaları ve kapatma girişimleriyle karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

Donald Trump, yaklaşık bir yıllık aranın ardından sosyal medya platformu X'e geri döndü. Trump, son olarak 25 Ağustos 2023'te sabıka fotoğrafını paylaşmıştı.

X, KİŞİSEL VERİLERİ İŞLİYOR İDDİASI

Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X, yapay zeka şirketi xAI'ın kişisel verileri kullanıcıların rızası olmadan işleyerek veri gizliliği düzenlemelerini ihlal ettiği gerekçesiyle şikayet edildi. "Noyb" adlı sivil toplum kuruluşu, Avusturya, Belçika, Fransa, Yunanistan, İrlanda, İtalya, Hollanda, İspanya ve Polonya'da AB Genel Veri Koruma Tüzüğü'nün ihlal edildiğini vurguladı.

İNGİLTERE'DE SOSYALAĞLARA SIKI DENETİM

İngiltere'de 3 kız çocuğunun bıçaklanmasının ardından sosyal medyada yayılan yalan haberler üzerine Müslüman ve göçmenler hedef gösterilerek, aşırı sağ grup üyeleri sokakları savaş alanına çevirmişti. 700'den fazla kişi gözaltına alındı. Tutuklu sayısı da 350'yi geçti. İçişleri Bakanı Yvette Cooper, sosyal medyada yayılan yanlış bilgilerin bu şiddeti körüklediğini belirterek, sosyal medya şirketlerine yönelik kuralların sıkılaştırılabileceğini açıklamıştı.