AB ırkçılığı hukuki hale getiriyor!

Avrupa Komisyonu, Schengen Vizesi Kanunu'nda değişiklik önerdi. Taslakta “koyu tenli” göçmenlerin gözetlenmesi, denetimi ve kontrolünün daha sıkı hale getirilmesine yönelik bir madde de bulunuyor.

HABER MERKEZİ

Rusya-Ukrayna savaşında Avrupa ülkelerine giden Ukraynalı mültecilerin sayısı 5 milyonu aşarken AB ülkeleri savaştan kaçan Ukraynalılara kapıları açıyorlar. Bazı ülkeler destek primleri, ücretsiz seyahat fırsatları, barınma hakları hatta iş olanakları bile sunarken Afrika, Orta Doğu ve Asya'dan gelen mültecilere ise büyük bir ayrımcılık gösteriyorlar. Avrupa Birliği genelindeki en etkin yayın organlarından EU Observer'da yine Avrupa'nın en büyük STK'larından olan PICUM'un Direktörü bir yazı yazarak bu ayrımcılığı tüm acı gerçeğiyle gözler önüne serdi. Direktör Michele Levoy Avrupa ülkelerinin mülteci ayrımcılığının yanı sıra AB'yi de açıkça suçladı. AB 2021 Aralık ayında Avrupa Komisyonu Schengen Vizesi Kanunu'nda bir değişiklik önerdi. Bu öneride koyu tenli göçmenlerin gözetlenmesi, denetimi ve kontrolünün daha sıkı hale getirilmesine yönelik bir madde bulunuyor ve pratik anlamda ırkçı fişlemeyi hukuki hale getiriyor.

Levoy yazısında şunları kaydetti: "Milyonlarca Ukraynalı Polonya, Romanya ve Moldova gibi ülkelerde hızla bu iyileştirici koruma önlemlerine alınırlarken Ukrayna'dan gelen Afrikalı ve Asyalı öğrenciler aynı otobüslere, trenlere ve uçaklara alınmadılar bile." AB'nin göçmenlere karşı ırkçılığı hukuki hale getiren bir kararı gündeme getirdiğini belirten Levoy "Öneride koyu tenli göçmenlerin kontrolünün daha sıkı hale getirilmesine yönelik bir madde bulunuyor" dedi.

AFGANLARI İTİP YER AÇTILAR

Mülteci ayrımcılığına ilişkin en büyük skandal Almanya'da yaşandı. Almanya'da Berlin Uyum, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Dairesi dünyada öfkeyle karşılanan bir skandala imza atarak ülkeye sığınan Ukraynalı mültecilere yer açabilmek için yüzlerce Afgan mültecinin çok daha kötü şartlarda yaşamak zorunda kalacakları başka yerlere sürme kararı aldı.