AB güvenceli Çipras’tan küstahlık

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Ege’de yaşanan gerginliklerle ilgili olarak “Türklerin Ege’de sıcak temas yaratmaya çalışacak kadar aptal olmadıklarını biliyorum” dedi. 

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, AB liderler zirvesi sonrası düzenlediği basın toplantısında Yunan basınında sık sık dile getirilen Türkiye’nin ‘Ege’de sıcak temas yaratmak istediği’ yolundaki senaryoları ‘saçma’ bulduğunu söyledi.

TEK DESTEKLEYEN BİZİZ

Açıklamasında haddini aşan ve skandal ifadeler kullanan Çipras, “Türkler her konuda bağırıp çağırabilir ama Ege’de böyle bir eyleme girişecek kadar aptal olmadıklarını biliyorum. Çünkü Ege’de böyle bir sıcak temas yaratacak olan kendi ayağına kurşun sıkmış olur” şeklinde konuştu. AB ülkeleri arasında Türkiye’nin üyeliğini destekleyen yegane ülkenin Yunanistan olduğunu savunan Çipras, Yunan hükümetinin bunda samimi olduğunu da belirtti. 

VARNA ZOR GEÇECEK

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, yarın Bulgaristan’ın Varna kentinde düzenlenecek AB-Türkiye Zirvesi’nde çetrefilli konuları gündeme getireceklerini söyledi. Brüksel’de düzenlenen iki günlük AB liderleri zirvesinin ardından konuşan Tusk,

 görüşmenin “kolay bir görüşme olmayacağını” dile getirdi. Tusk, görüşmede AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov’un “bir dizi karmaşık konuyu” gündeme getirmeyi planladığını söyledi.