AB Dış ilişkiler Yüksek Temsilcisi Borrell: 15 gün içinde her şeye karar verilecek

Avrupa Birliği Dış ilişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, ''Önemli çünkü önümüzdeki 15 gün içinde her şeye karar verilecek.Tarihi yapacak olan Ukraynalıların direnme kapasitesidir'' dedi.

Reurters

AB Dış ilişkiler Yüksek Temsilcisi Borrell, Rusya'nın işgal planı dışında müzakerelerle ilgilenmediğini belirtirken "Önümüzdeki 15 gün içinde her şeye karar verilecek. Tarihi şekillendirecek olan Ukraynalıların direnme kapasitesidir" dedi.

Avrupa Birliği Dış ilişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa Birliği ve müttefiklerinin Ukrayna ordusuna askeri yardım sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

AB temsilcisi önümüzdeki günler için kritik bir değerlendirmede bulunarak Ukrayna'nın direnişinin tarihi şekillendireceğini söyledi.

Joseph Borrell "Önemli çünkü önümüzdeki 15 gün içinde her şeye karar verilecek.Tarihi yapacak olan Ukraynalıların direnme kapasitesidir" dedi.

"RUSYA ATEŞKES MÜZAKERELERİYLE İLGİLENMİYOR"

Avrupa Birliği Dış ilişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rus ordusunun askeri hedeflerine ulaşmadığı için şimdilik Ukrayna'da ateşkes müzakereleriyle ilgilenmediğini söyledi.

İspanyol kanalına verdiği bir röportajda Borrell, "Şu anda Rusya oturup hiçbir şeyi müzakere etmek istemiyor: İstediği işgal etmek.Kıyıyı Moldova sınırına kadar kuşatmak ve Ukrayna'yı denizden yalıtmak istiyor. Sadece güçlü bir pozisyon elde ettiğinde ciddi bir şekilde müzakere etmek istiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Elindeki en önemli kozu oynadı! Avrupa Putin'in restini görecek mi?

İngiltere Başbakanı Johnson: Putin'in yaptıkları barbarlığı çoktan aştı

Putin'in sağ kolu kayıp! Kremlin'den beklenen açıklama

Türkiye S-400'lerden vazgeçiyor mu? SSB Başkanı Demir açıkladı

İngiltere'den 65 isme yaptırım: Aralarında Lavrov'un üvey kızı da var