70 yaşındaki ABD'li, 240 km hızla Louisiana'yı vuran Ida kasırgasında evindeydi

240 km hızla vuran Ida kasırgası ABD'lileri evsiz bıraktı. Kasırgada evini kaybeden Amerikalılardan biri yaşadığı şoku anlattı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

ABD'nin güney kıyılarını etkisi altına alan Ida kasırgası ülkede 1 milyon kişiyi elektriksiz bıraktı. Kasırganın Louisiana eyaletinde gösterdiği şiddet birçok tesisi tahliye ettirdi. 240 km hızla ABD kıyılarına vuran kasırga nedeniyle birçok kişi evinden ve işyerinden oldu.

Aksam.com.tr'nin Reuters haber ajansından aktardığı habere göre, Louisiana eyaletinin sakinlerinden 70 yaşındaki Theophilus Charles, afette evini kaybedenlerden biri oldu. Charles, Reuters'a "Geriye hiçbir şeyim kalmadı" diye konuştu.

Yaşlı Amerikan vatandaşı Charles, birçok kasırga gördüğü için Ida'yı evinde beklediğini ancak kasırga vurduğunda çatısının nasıl uçtuğunu eşyalarının aldığı hasarı bizzat seyrettiğini ve bu nedenle şok geçirdiğini anlattı.

Her şeyini kasırganın aldığını, yardıma ihtiyacı olduğunu belirten ABD'li, yetkililer ve yurttaşlarından destek beklediğini söyledi.

Kasırga nedeniyle ABD'de arama faaliyetleri için 5 bin kişi görevlendirildi. "Kategori 4" seviyesine ulaşan Ida ülke tarihinde en şiddetli beşinci kasırga oldu.