42 eyaletten Instagram'a savaş

ABD'nin 42 eyaletinde, gençlerin ruh sağlığını bozduğu iddiasıyla Instagram'a dava açıldı. Maddi tazminat ve uygulamalarının durdurulması talep edildi.

ABD'de Facebook ve Instagram'ın ana şirketi Meta, sosyal medya kullanımının riskleri konusunda kamuoyunu yanıltmak ve gençler arasında bir ruh sağlığı krizine katkıda bulunmakla suçlandı. Davacı 42 eyalet, şirketin platformlarının önemli tehlikelerini gizlerken, kullanıcıları tuzağa düşürmek için bağımlılık yapıcı özellikler kullandığını söyledi. Davada Meta'nın aldatıcı davranışlarda bulunarak tüketiciyi koruma yasalarını ihlal ettiği belirtildi. BBC'nin haberine göre, şirketin 13 yaşın altındaki çocuklar hakkında veri topladığı belirtildi.New York Başsavcısı Letitia James, "Sosyal medya şirketleri ulusal bir genç ruh sağlığı krizine katkıda bulundular ve sorumlu tutulmalılar" dedi.

ÖLÜMLÜ VAKADA ETKİSİ VAR

Eyaletler maddi tazminat ve Meta'nın zararlı uygulamalarının durdurulmasını talep etti. Platformlarda çok vakit geçirmenin ruh sağlığı üzerinde zararlı etkisi olabileceğini ortaya koyan birçok araştırma bulunuyor. İngiltere'de Molly Russell'ın ölümünü inceleyen adli tabip, kız öğrencinin 'çevrimiçi içeriğin olumsuz etkilerinden' muzdaripken öldüğü sonucuna vardı.