4 ayrı suçtan yargılanacak! Türkevi saldırganına denetimli serbestlik

New York'taki Türkevi'ne demir levyeyle saldırarak camlarını kıran Recep Akbıyık hakkında mahkeme ‘denetimli serbestlik' kararı verildi.

ABD'de Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu'nun bulunduğu Türkevi'ne demir levyeyle saldıran Recep Akbıyık, olaydan 4 gün sonra yakalandı; mahkemeye sevk edildi. New York Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan saldırgan hakkında denetimli serbestlik kararı verildi.'Soygun teşebbüsü', 'terör suçu ve suç için silah bulundurma', 'terör tehdidinde bulunma', 'cezai hasar ve tehdit etme' suçlarından yargılanacak olan Akbıyık'ın Türkevi'ne yaklaşması da yasaklandı. Mahkeme tarafından bir sonraki duruşma tarihi, 25 Temmuz olarak belirlendi.

Saldırgan, 22 Mayıs gecesi konsolosluk kapısıyla Türkevi'nin 10 cephe camını kırmıştı.

TAM BİR SUÇ MAKİNESİ

7 ay önce Meksika'ya gittiği, 3 ay önce de kaçak yollarla oradan Amerika'ya geçtiği saptanan Recep Akbıyık'ın Türkiye'de yaralama, tehdit ve uyuşturucu bulundurma suçlarından sabıkalı olduğu öğrenildi. Giresun nüfusuna kayıtlı Akbıyık'ın annesine şiddet uyguladığı, ailesi tarafından evlatlıktan reddedildiği öne sürüldü.

AKIL HASTANESİNE GÖNDERİLDİ

Recep Akbıyık, duruşmanın ardından polis eşliğinde akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için New York Bellevue Hastanesi Ruh ve Sinir Hastalıkları bölümüne gönderildi.