365 gün sonra aynı provokasyon 

Suriye'de Rus uçağının düşürüldüğü 24 Kasım 2015'ten tam bir yıl sonra bu kez Türk ordusuna El Bab yolunda saldırı düzenlendi.

Fırat Kalkanı'na katılan askerlerimizden üçü şehit düştü, 10'nu yaralandı. Fırat Kalkanı Harekatı'nı yürüten ve ÖSO güçlerine DEAŞ'a karşı El Bab operasyonunda destek veren TSK unsurlarına El Bab bölgesinde düzenlenen hava saldırısında 3 asker şehit düştü, biri ağır 10 asker yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, yürütülen operasyonlar kapsamında, Suriye rejim güçlerince saat 03.30 sıralarında hava saldırısı gerçekleştirildiğinin değerlendirildiği belirtildi.  

7 ASKER DAHA YARALANDI

Öte yandan dün akşam saatlerinde meydana gelen saldırıda 7 asker daha yaralandı. Saldırının nasıl gerçekleştiğine ilişkin açıklama yapılmadı. "Hava saldırısında, 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır"denilen açıklamada, yaralı askerlerin tedavilerinin yapılması amacıyla süratle bölgeden tahliye edildiği bildirildi. Şehit olan Üsteğmen Zafer Er, Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat ve Uzman Çavuş Melih Özcan'ın naaşı helikopterle Gaziantep'e gönderilirken, yaralanan 10 askerin de Gaziantep'teki hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi.Başbakan Binali Yıldırım da, Türk askerlerine yapılan saldırıya ilişkin Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'dan bilgi aldı.

Dünya yankılandı

TSK'ya yönelik saldırıyı önemli haber ajansları da 'son dakika' uyarısıyla abonelerine aktardı:

AFP: Türkiye, üç askerinin öldürüldüğü saldırıdan Suriye rejimini sorumlu tuttu. Böylece Ankara, üç aydır sürdürdüğü operasyonda Türk askerlerinin öldürüldüğü bir saldırıdan ilk kez Esad rejimini sorumlu tutmuş oldu.

Reuters: Türk ordusu, Suriye'de rejim güçlerince düzenlendiği düşünülen hava saldırısında üç Türk askerinin öldürüldüğünü, 10 askerin de yaralandığını duyurdu.

AP: Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'de rejim güçlerinin gerçekleştirdiği hava saldırısında üç Türk askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Can kayıplarının Ankara ve Şam arasındaki tansiyonu artırması bekleniyor.

El Cezire: Türk ordusu, askerlerinin, Suriye'nin düzenlediği hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu. Suriye topraklarında ilk kez böyle bir olay yaşandı. 

137 hedefe bomba 

Fırat Kalkanı Harekatı’nın 93’üncü gününde DEAŞ'tan temizlenen bin 820 kilometre karelik alanda el yapımı patlayıcı temizliği gerçekleştirildi. 

Bu arada TSK, 93. günü tamamlayan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki El Bab, Kabbasin, Bzagah ve Arimah bölgelerinde bulunan terör örgütü DEAŞ'a ait 14 hedefe yönelik hava harekatı gerçekleştirdi. Bir karargah binası ve 7 savunma mevzisi imha edildi.

Şam'dan çirkin iddia 

Ayrıca yine DEAŞ'a ait 123 hedef ateş altına alınarak teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta ve kontrol tesisleri ile silah ve araçlar ortadan kaldırıldı. Öte yandan Şam rejimine yakın El Masdar el Arabi sitesi, Suriye ordusunun, daha önce Nusra Cephesi diye bilinen Şam’ın Fethi Cephesi güçlerine karşı Lazkiye vilayetinde önceki gün taarruza geçtiğini duyurdu. 

Siteye göre; Türk ordusu, Navara Kasabası yakınlarında, Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen taaruzunu sürdüren Suriye ordusuna ateş açtı. 

FETÖ bağlantılı pilotlar düşürmüştü

Geçen yıl 24 Kasım'da Rusya'ya ait bir Su-24 savaş uçağı, uyarılara 

rağmen hava sahası ihlaline devam ettiği gerekçesiyle, angajman kuralları çerçevesinde vurularak düşürülmüştü. 

İki pilot  yakalanmıştı 

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler bu olayın ardından gerilmiş, ancak uçağı vuran iki pilotun 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yakalanması, olayda FETÖ bağlantısı olduğunu göstermişti.