24 TV muhabiri Tebriz'den aktardı! İran, Cumhurbaşkanı Reisi'ye veda ediyor: Türkiye'den üst düzey katılım

İçinde İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin de bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybedenler için ilk cenaze töreni Tebriz'de düzenlendi. İran'daki son gelişmeleri 24 TV muhabiri Deniz Zeybek Tebriz'den aktardı. Ayrıca Reisi'nin yarın düzenlenecek cenaze törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Bakan Fidan katılacağı duyuruldu.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümünün ardından ülke yasta.

İran kabinesi, olağanüstü toplandı. Ülkede 5 günlük yas ilan edildi. Ülke genelinde ve dış temsilciliklerde bayraklar yarıya indirildi.

İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ'NİN CENAZE TÖRENİNE YILMAZ VE FİDAN KATILACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi için yarın İran'da düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

Alınan bilgiye göre Yılmaz ve Fidan, İran Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer yetkililer için düzenlenecek cenaze merasimine katılmak üzere yarın İran'a gidecek.

24 TV İRAN'DAN AKTARDI

İran, Cumhurbaşkanı Reisi'ye veda ediyor. Reisi için Tebriz'de cenaze töreni düzenlendi. 24 TV ekibi Tebriz'deki cenaze törenini takip etti.

24 TV muhabiri Deniz Zeybek cenaze töreninde yaşananları aktardı.

Çok sayıda kişinin Tebriz'deki cenazeye katılım gösterdiğini ifade eden, Deniz Zeybek, Tahran'da bir cenaze töreni daha düzenleneceğini söyledi.

TAHRAN'DAKİ TÖREN YARIN

Ülke genelinde camilerde programlar düzenlendi. Ağıtlar okundu, göz yaşları içinde dualar edildi.

Başkent Tahran'daki cenaze töreni ise yarın gerçekleştirilecek.

Bu nedenle Çarşamba günü resmi tatil ilan edildi.

REİSİ'NİN YERİNE YETKİLERİ MUHAMMED MUHBİR'E DEVREDİLDİ

Hayatını kaybeden Reisi'nin yerine yetkileri 50 gün süre ile İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir'e devredildi.

İran, yeni Cumhurbaşkanı'nı seçmek için 28 Haziran'da sandığa gidecek.

Daha önce çeşitli devlet kademelerinde görev yapan 1955 doğumlu Muhbir, 2021'den bu yana ABD'nin yaptırım listesinde yer alıyor