2. cumada yine İsrail zulmü

İsrail, savaşın ikinci haftasında da Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere barikat kurup gaz fişekleriyle saldırdı.5 bin kişi namazı Aksa'nın dışında İsrail polisinin gölgesinde kılabildi.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinliler cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa'ya girmek istedi ancak İsrail, geçen hafta olduğu gibi bu hafta da yaş kısıtlaması getirdi. İsrail güçleri, 65 yaş altı erkek ve 50 yaş altı kadınların Harem-i Şerif'e girişine izin vermedi, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi çevresine ve giriş kapılarına barikatlar kurdu. Vadi el-Coz Mahallesi'nde toplanan cemaat ise İsrail polisinin müdahalesi nedeniyle namaz kılamadan dağılmak zorunda kaldı. Daha namaz başlamadan İsrail polisi, göz yaşartıcı gaz ile cemaate müdahale ederken, Filistinli gençler havai fişekler fırlatarak karşı koymaya çalıştı. Kısa süreli çatışmanın ardından cemaat ara sokaklara dağılarak namaz kılmadan ayrılmak zorunda kaldı. Çevrede, içerisinde pis kokulu kimyasal suyun bulunduğu TOMA ile atlı polislerin de hazır bulunduğu görüldü.

SADECE 5 BİN KİŞİ KILABİLDİ

İsrail güçleri daha sonra Filistinlilerin kimliklerini kontrol ederek Harem-i Şerif'e girişlere izin verdi. Normalde 100 bin kişinin saf tuttuğu avluda sadece 5 bin kişi vardı.

MÜLTECİ KAMPINDA SAF TUTTULAR

Han Yunus Mülteci Kampı'nda bulunan BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) bağlı bir okula sığınan onlarca Filistinli cuma namazını okulun bahçesinde kıldı.

SİVİLLERİN SIĞINDIĞI KİLİSEYE BOMBA

İsrail ordusu önceki gece Gazze'ye 100 saldırı gerçekleştirdi. İsrail'in vurduğu Rum Ortodoks Kilisesi'nde 20 kişi öldü. Bir camiyi de bombalayan İsrail güçleri, buranın Hamas'ın gözlem noktası olduğunu öne sürdü. İsrail ayıca vurulan yerlerin Hamas'a komuta merkezleri olduğunu söyledi. Gazze'de 1661'i çocuk toplam 4 bin 137 kişi hayatını kaybetti.