Jimmy Durmaz’a ırkçı mesaj ve ölüm tehditleri

Almanya maçının son dakikasında İsveç’in gol yediği faulü yapan Türk asıllı Jimmy Durmaz’a binlerce ırkçı mesaj ve ölüm tehditleri geliyor.

2018 FIFA Dünya Kupası’ndaki F Grubu ikinci maçında Almanya, İsveç’i Tony Kroos’un 90 artı 5’te attığı frikik golüyle 2-1 mağlup etti. Frikik faulüne neden olan İsveç’in 34 yaşındaki futbolcusu Jimmy Durmaz, maç sonrası sosyal medya hesabından adeta linç edildi. Aftonbladet gazetesinin haberine göre, Durmaz’ın Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafa ırkçı söylem ve ölüm tehditleri içeren 3 bine yakın yorum yapıldı. 

SUÇ DUYURUSU YAPTI 

İsveç Federasyonu da oyuncusunun yanında oldu ve suç duyurusunda bulundu. Forvet  Guidetti, Durmaz’a sahip çıkarak, ‘’Yapılanlar aptalca. Jimmy sahada en iyisini verdi” dedi. Ekdal ise, “Bu saldırılara alışkınım. Hayatım boyunca bu tür yorumlara maruz kaldım. Önemli olan takımımın başarısı. Tehditleri önemsemiyorum” şeklinde konuştu.

MESUT öZiL: Biz bir takımız

İSVEÇ maçında yedek kalan Mesut Özil’in, bu duruma tepki gösterip, tavır alacağı endişesi vardı. Ancak Mesut bunu büyük bir olgunlukla karşıladı. Türk asıllı Alman yıldız, soyunma odasında arkadaşlarıyla coşkuya ortak oldu ve bu fotoğrafı sosyal medyadan paylaşıp, “Biz bir takımız” notunu düştü. Mesut’un bu tavrı Alman basını tarafından takdir gördü.