'Taha hainlere en güzel cevabı verdi'

Asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya, Taha Akgül'ün başarısını AKŞAM'a değerlendirdi.

1

KENAN KARCI

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, 125 kiloda güreşte şampiyon olan Taha Akgül'e yaşattığı duygular için teşekkür etti, şu değerlendirmeyi yaptı: "Taha'yı kutluyorum. Ülkemizin geçirmiş olduğu zor günlerde bize teselli oldu. 15 Temmuz kalkışmasının ardından, bu kadar şehidin olduğu dönemde altın çıkarmasını mutlulukla karşıladık. Milletimizi sevince boğmuştur, bütün branşlara ilham olmuştur. Rabbim devamını nasip etsin. İnanıyorum ki bundan sonra da bu madalyaları, ikiye ve üçe çıkartacaktır. Yaşı ve fiziği buna müsaittir.

Taha başarılı oldu diye kendini bozacak biri değil. Konsantresini kaybetmez ve kendini madalya yarışından uzaklaştıracak bir duruma düşmez. Bütün sporculara örnek olması temennisiyle bunu söylüyorum. Taha kaliteli, mütevazı, insanlığıyla herkesin takdirini toplamış bir sporcu...

YÜKÜ DE AĞIRLAŞTI!

İnşallah bundan sonra da asla ve kata kendini bozmaz. Yükü daha da ağırlaştı. Bundan sonra herkesin altın madalya umudu olacak. Taha da bunun farkında. Bundan sonraki mücadelelerde hazırlıklarını yaparak milletimizin göğsünü kabartmaya devam edecek. Taha istisna bir sporcu. Son zamanlarda hep başarı çıtası yüksekte. Ben inanıyorum ki sporu bırakana kadar da bu çıta hep yüksekte olacak. Devletimiz de zaten gereken her şeyi yapıyor. Çok iyi...

SELAM ÇOK DEĞERLİ

Taha maç yaparken aynı zamanda alçaklar, hainler Antep'te düğün evine saldırdılar. O nedenle bu madalya her zamankinden daha önemli oldu. Hepimiz üzüldük ama Taha oradan vatandaşlarımıza güzel bir mesaj verdi. Şehit olanlara karşı verdiği mesajlar çok değerliydi. Hatta Ömer Halisdemir'in fotoğrafıyla asker selamı vermesi çok önemliydi. Şer odaklarına, 'Biz biriz, bütünüz, hep beraberiz. Hepimiz el birliğiyle bu mücadeleyi verip, bu hainlerin kökünü kazıyacağız' mesajıydı."

CUMHURBAŞKANIMIZA BİR RAPOR SUNACAĞIZ

HAMZA Yerlikaya, danışman olarak Rio 2016'da sporumuzun performansı konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir rapor sunacaklarını da söyledi. Yerlikaya, "Orada madalya alan tüm sporcularımızı kutluyoruz. Bu tablodan herkes payına düşeni almalı. Herkes şapkasını önüne koyup, neyi iyi yaptığını, neyi yapamadığını ya da eksik yaptığını düşünmeli. Bunları iyi analiz etmeliyiz. Burada başarılı olan ve olmayan federasyonlar madalya kriterlerine göre iyi değerlendirilmeli" diye konuştu.

 
8 YILDA HEDEF İLK 10

CUMHURBAŞKANI Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, Türkiye'nin Rio'da ülke halinde 41. sırada yer aldığını hatırlattı. Kısa vadede hedefin 2010, orta vadede de 2024 olacağını belirten Yerlikaya, "Buna yönelik plan ve projelerle yol haritası belirlemek lazım. Yeni Taha’ların yetişmesi için neler yapılacağı konusunda doğru yol ve yöntemlerle hareket etmek lazım. Hepsini değerlendireceğiz" ifadesini kullandı.