Taha Akgül Rio'da Türkiye'ye tek altın madalyayı getirdi

Finale kadar rakiplerine sadece itirazdan 1 puan veren Taha Akgül, İranlı Ghasemi karşısında da fırtına gibiydi. Rakibini 3-1 deviren Taha gururumuz oldu.

1

Rio'da dün özlemle beklediğimiz altın madalya nihayet Taha Akgül'le geldi. Şampiyonaya çok iyi başlayan Taha Akgül ilk turda Moğol Jargalsaikhan'ı 10-0 geçti. Çeyrek finalde bu kez Belaruslu İbrahim Saidau'yu 11-0 geçip yolu yarıladı. Yarı finalde karşısına çıkan Ermeni sporcu Levan Berianidze'yi 8-1 mağlup eden Taha Akgül, finalde ise İranlı rakibi Komeil Nemat Ghaesmi ile karşılaştı.


HAKEMLERİ DE YENDİ!..

Finalde Akgül daha ataktı. İhtar alan İranlı oyun yapamayınca Akgül 1-0 öne geçti. İkinci devrede de yine İranlı pasifti ve Taha aynı şekilde skoru 2-0'a getirdi. Önde olmasına rağmen rakibine çift dalan ve minder dışına taşıyan Taha Akgül 1 puan daha alıp 3-0'a getirdi. Ardından hakem işgüzarlık yapıp son anlarda Taha'nın aleyhine ihtar ve 1 puan verse de altın madalya sporcumuzun oldu.

ANNE-BABAYA KOŞTU

Maçın bitmesiyle gözyaşlarına boğulan Taha, omuzuna aldığı bayrağımızla şeref turu attı. Hıçkırıklara boğulan Taha, gözyaşlarını da bayrakla sildi. Sporcumuz daha sonra tribünlerde kendisini destekleyen anne ve babasının yanına gidip, onların da elini öptü, hayır duasını aldı. Taha, "Üzerimde çok büyük sorumluluk vardı. Başıma ağrılar girdi. Bayrağımız en yukarıya layık. Çok mutluyum" diye konuştu.

ALLAH RAZI OLSUN CUMHURBAŞKANIM

Taha Akgül, madalya töreninin hemen ardından devlet adamları tarafından da kutlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, olimpiyat şampiyonumuz Taha Akgül'ü arayarak tebrik etti, başarılarının devamını diledi. Taha Akgül, kendisini bizzat kutlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da "Allah razı olsun Cumhurbaşkanım" diyerek teşekkür etti.

ÖMER HALİSDEMİR'E ASKER SELAMI

Şampiyon güreşçimiz Taha Akgül, Rio'da tribündeki "Kahraman Şehidimiz" Ömer Halisdemir'in fotoğrafının önünde asker selamı verdi.

SELİM'DEN GÜMÜŞ MADALYA

Olimpiyatlarda göğsümüzü kabartan sporcularımızdan biri de Selim Yaşar oldu. 98 kilo sporcumuz, ilk turda Porto Rikolu Jusept Espinal ile karşı karşıya geldi. Rakibini devirip, çeyrek finale kaldı. Çeyrek finalde karşımızda Kübalı Salas Perez vardı. Selim Yaşar bu maçı da 5-2 kazanıp, yarı finalde yükseldi. Yarı finalde ise tam bir heyecan fırtınası yaşandı. ABD'li Michael Cox'a karşı tam bir taktik savaşla güreşen Yaşar, son saniyedeki sayıyla finale çıktı. Finalde Rus Sadulaev'e kaybedip, gümüşte kaldı.