Olimpiyat Şampiyonu Abdullah Öztürk: Şehitlerimize minnettarız

''Kazandığım altın madalyam 15 Temmuz şehitlerimize armağan olsun. Onlara büyük minnet duyuyorum. Devletimize, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.''

Rio Paralimpik Olimpiyatları'nda masa tenisinde altın madalya alan Abdullah Öztürk'ten önemli mesajlar: "11 aydır kamptayız. Emeğimizin karşılığını aldığımız için mutluyum. Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Bu süreçte bize her türlü desteği veren Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürlüğü, federasyon başkanımız ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Madalyamı 15 Temmuz Şehitleri'ne armağan ediyorum. Onların bu vatan için yaptıklarını hep minnetle anıyorum. Aileme bana verdikleri destek için minnettarım. 


AİLELER ÇOK ÖNEMLİ

Evden çıkmakta bile güçlük çeken biriydim. Sporla tanıştıktan sonra kendinize güveniniz çok fazla artıyor. Engelli olmak sorun değil. Ailelerin desteği çok önemli. Aileler engelli çocuklarına güvenmeli. Olmazsa olmaz spordur. Böylece farklı arkadaş çevresi oluyor ve çok sosyalleşiyorsunuz.

HASTALIĞIMI SPOR DURDURDU!

Dört duvar arasında kalmak size bir şey kazandırmıyor. Hayata hiç küsmeyin. Bende kas erimesi hastalığı vardı. Hastalığın tedavisi yok. Spor yaptığım için hastalığımın ilerlemesi durdu... Benim gibi hastalığı olan arkadaşlara spor yapmalarını tavsiye ederim. Hem sosyalleşmek açısından önemli hem de kendi başına bir şeyleri başarabilmek çok mutluluk vericidir."

ABDULLAH'IN SIRRI

Trabzon Of doğumlu olan Abdullah Öztürk, akraba evliliğinden dolayı engelli olarak dünyaya geldi. Abdullah, ellerinin üzerinde yürüdüğü için kollarını güçlendirdi. Tekerlekli sandalyede basketbol oynadı, ancak daha sonra ilgilisin masa tenisine verdi.