Okçulukta zirve

Bilal Erdoğan: 56 ülke sporcularını gönderip gönderemeyeceklerini bize sordu. Sanırım yabancı katılımcılar için de eleme yapma durumumuz olabilir. Okçuluk, tarihindeki en önemli noktasına gelmiştir.

OKÇULAR Vakfı tarafından bu yıl 6’ncı kez düzenlenecek olan Uluslararası Fetih Kupası’nın tanıtım toplantısı Özbekistan’ın Semerkant şehrinde gerçekleşti. 50 ülkeden dünyanın en iyi okçularının da aralarında bulunduğu 500 sporcu dereceye girmek için yarışacak. Fetih Kupası müsabakaları 26 Mayıs tarihinde Okçular Tekkesi’nde başlayacak ve 29 Mayıs günü yapılacak finaller ile sona erecek. Semerkant’tan başlangıç atışı yapılan Fetih Kupası, Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Dünya Okçuluk Federasyonu’nun ortak girişimiyle düzenlenen en büyük sivil okçuluk müsabakası olarak da literatüre girdi.

BÜYÜK BAĞLARIMIZ BULUNUYOR

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, “6. Fetih Kupası’nı buradan başlatmamız büyük önem taşıyor. Özbekistan ile soydaşlık, kardeşlik ilişkisinden çok öte bağlarımız bulunmaktadır. 2 ülke arasındaki ilişkiler çok güzel bir düzeyde ilerliyor. Biz de geçmişimize, kültürümüze, değerlerimize bir gönderme yapmak istedik.

DÖRT BÖLGEDE ELEMELER YAPTIK

6’ncısını düzenlediğimiz Fetih Kupası ile Okçuluk sporuna ilgi daha da büyüdü. 4 bölgede eleme yapmak durumunda kaldık. Bu da ilgiyi gösteriyor. 56 ülke sporcularını gönderip gönderemeyeceklerini sordu. Sanırım yabancı katılımcılar için de eleme yapma durumumuz olabilir. Okçuluk, tarihindeki en önemli noktasında” ifadelerini kullandı.