Nazmiye Muratlı'dan rekorlu altın

Rio'daki oyunların perdesini, süper bir başarıyla açtık. -41 kiloda podyuma çıkan sporcumuz Nazmiye Muratlı, yaptığı 104 kiloluk kaldırış ile hem paralimpik hem de dünya rekoru kırdı.

1

DUBLE ŞAMPİYON OLAN İLK TÜRK

2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda milli haltercimiz Nazmiye Muratlı, mücadele ettiği -41 kiloda 104 kilo ile hem paralimpik hem de dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı. Brezilya'nın Rio de Janerio kentindeki oyunların halter branşında ülkemizi temsil eden Nazmiye, 104 kiloluk kaldırışı ile olimpiyat şampiyonu olurken, Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı.

İKİNCİ ŞAMPİYONLUĞU

Doğuştan kalça çıkığı hastası olan Nazmiye, 2010 Dünya Şampiyonası’nda 42, 2012 Londra’da ise -40 kiloda altın madalya kazanma başarısı göstermişti. Nazmiye’nin şampiyon olduğu -41 kiloda Çinli Zhe Cui, 102 kiloluk kaldırışı ile gümüş madalya alırken, bronz 95 kiloluk kaldırışı ile Endonezya’dan Ni Nengah Widiasih’e gitti.

ECEM TAŞIN'DAN BİR BRONZ

JUDO 48 kiloda mücadele eden Türk sporcu Ecem Taşın, bronz madalya kazandı. Ecem, bronz mücadelesinde Tayvanlı sporcu LEE Kai-Lin ile karşılaştı. Rakibini mağlup eden Ecem Taşın, Rio 2016 Paralimpik Oyunları'nda açılışı bronzla yaptı.

12 CESUR YÜREK GALİP

Rio Paralimpik oyunları'nda Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımız ilk maçında Japonya'yı 65-49 mağlup etti. 12 Cesur Yürek, rakibi karşısında ilk yarıyı da 31-25 önde kapattı.