Mevlüt Çavuşoğlu: Obama'ya avans vereceğim

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı'nın golfü bilmediğini ima etti.

H.HAKAN EYÜPOĞLU

"ABD Devlet Başkanı Obama geçen sene G-20 zirvesi için Antalya'ya geldi ama golf oynayamadı. Başkanlık süresi bittiğinde tekrar geleceğini söyledi. Buraya gelir ve benimle oynarsa ona avans vereceğim."


Türk Hava Yolları sponsorluğundaki PGA Avrupa Turu'nun final serisinin birinci müsabakası Turkish Airlines Open 2016 Golf Turnuvası, bugün Antalya'nın turizm bölgesi Belek'teki Regnum Carya Golf Resort Otel'de başlayacak. Turnuva öncesi basın toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, turnuvayı Antalya'da 4'üncü kez yaptıklarını söyledi.

100 MİLYON $

Çavuşoğlu, geçen yıl G-20 Zirvesi dolayısıyla bu otelde dünya liderlerini ağırladıklarını hatırlattı. Birçok liderin burada golf oynadığını belirten Çavuşoğlu, ABD Başkanı Barack Obama'nın oynayamadığını ifade etti. Çavuşoğlu, "Barack Obama başkanlık süresi bittiğinde Antalya'ya tekrar gelmeye karar verdi. Benimle burada oynarsa kendisine avans vereceğim" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın futbol tutkunu olduğunu, ancak bütün sporlara destek verdiğini aktaran Çavuşoğlu, Turkish Airlines Open 2016 Golf Turnuvası'nın sadece TV'deki reklam değerinin 100 milyon dolar olduğunu söyledi. 

Hiçbir korkum yok 

İngiliz golfçü Lee Westwood da Türkiye’de güvenlik endişesi yaşamadığını anlattı: “Güvenlik olarak hiçbir sıkıntı yok. Dünyanın her yerinde her şey yaşanabilir. Bu konuda bir korkum yok. Güvenlik konusundan hep iyi karşılandım. Kendimi rahatsız hissetmiyorum. Çekilmeler beni biraz hayal kırıklığına uğrattı.” 

Sivrisinekler soksun seni!

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, turnuvaya katılmaktan vazgeçen Kuzey İrlandalı golfçü Rory McIlroy sitemde bulundu: "Rio Olimpiyat Oyunları'na sivrisineği gerekçe göstererek gitmedi. Galiba böyle bir korkusu var. Hay sivrisinekler soksun seni."