'Marslılardan yardım istiyoruz'

TJK tarafından; ‘Unutmadık’ sloganıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen; ‘Özgecan Aslan Koşusu’ tamamlandı. Bin 500 metre kum pistte koşulan yarışı, Doğan Küçükemre’nin sahibi olduğu; ‘Mister Strong’ adlı at kazandı. Kupayı, Özgecan Aslan’ın ablası Beste Ayhan, atın sahibine verdi. Küçükemre de kupayı anne Songül Aslan’a verdi. Duygu dolu anların yaşandığı ödül töreninde konuşan baba Mehmet Aslan, “Kadına yönelik şiddetin çözülmesi için Marslılardan destek bekliyoruz” yorumu yaptı.

SONER KAN - ADANA

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından bu yıl; ‘Unutmadık’ sloganıyla üçüncü kez düzenlenen; ‘Özgecan Aslan Koşusu’nu, Doğan Küçükemre’nin sahibi olduğu; ‘Mister Strong’ kazandı. Bin 500 metre kum pistte yapılan koşunun ardından gerçekleştirilen törende atın sahibine kupayı, Özgecan Aslan’ın ablası Beste Aslan verdi. Küçükemre de kupayı, anne Songül Aslan’a vererek jest yaptı. Törene damgasını vuran isim ise, baba Mehmet Aslan oldu. Aslan, “Kadına yönelik şiddetin son bulması için Marslılardan yardım bekliyoruz” dedi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE SON

TJK tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen; ‘Özgecan Aslan Koşusu’, Adana’da Yeşiloba Hipodrumu’nda koşulacak. ‘Kadına Yönelik Şiddete Son’ sloganıyla gerçekleştirilen koşunun bu yılki ana teması da; ‘Unutmadık’ oldu. Günün üçüncü ve son yarışında; tam 4 at bin 500 metrelik kum piste çıktı. Kıyasıya bir rekabetin yaşandığı koşuyu; safkan İngiliz atı olan ve Ahmet Çelik’in de jokeyliğini yaptığı; ‘Mister Strong’ kazandı.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Koşuyu kazanan atın sahibi Doğan Küçükemre’ye, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın da katıldığı törenle kupası takdim edildi. Kupayı, Özgecan Aslan’ın ablası Beste Ayhan atın sahibine teslim etti. Küçükemre de kupayı, anne Songül Aslan’a vererek, jest yaptı. Duygu dolu anların yaşandığı törende konuşan baba Mehmet Aslan, kadına yönelik şiddetin unutulmaması adına bu etkinliğin kendisini umutlandırdığını söyledi. 

MARSLILARDAN YARDIM İSTİYORUM

Baba Aslan, “Bu şiddetin durdurulması için ne yapmak lazım bilmiyorum. Çok fazla rencide edici cümleler kullanmak istemiyorum ama ben Marslılardan yardım istiyorum. Kadına yönelik şiddetin durdurulması için Marslılardan yardım istiyorum. Durdu duracağı yok şimdi” ifadesini kullandı. Anne Songül Aslan ise, kadına yönelik şiddetin artı son bulmasını istedi ve bu konuda ilgili makamların görev ve sorumluluk üstlenmesi çağrısında bulundu.

ARTIK KADINLARA EL UZATILMASN

Anne Aslan, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Devlet büyüklerimizin; başkanımızın, cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz. Kadınlara el uzatılmasın. Yani bunu nasıl çözecekler bilmiyorum. Çok kötü bir durum. Allah kimsenin başına vermesin. Televizyon bile izleyemez hale geldik. Bu tür haberleri görünce ailece çok kötü oluyoruz. Bitmiyor bu acılar hiç bitmiyor ve böyle giderse de hiç bitmeyecek. Benim kızımın başına gelenlerin başkalarının başına gelmesin. Başka Özgecanlar yanmasın” diye konuştu. 

KADINLAR KENDİ GÜCÜNÜ KEŞFETSİN

Kardeşi Barış Ali Aslan ile tören boyunca el ele tutuşarak birbirine güç veren abla Beste Aslan da, “Çok güzel bir duygu. Herkese tek tek minnettarız. Çok gururluyuz. Her kadının kendi içindeki gücü keşfetmesini istiyorum. Herkesin biraz daha kendi içindeki güveni sağlayabilmesini istiyorum. Burada aile büyüklerimize, devlet büyüklerimize çok büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Umarım çok daha sağlıklı, kendine güvenen ve kendi içinde sınırsız gücü keşfedebilecek bireyler yetiştirebiliriz. Bunun için devlet büyüklerimizin desteğini bekliyoruz” yorumunu yaptı.