Gözlerinden öpüyorum Taha

Şampiyon güreşçimiz Taha Akgül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la arasında geçen konuşmayı anlattı.

Rio'da altın madalya alarak Türkiye'ye büyük bir gurur yaşatan Taha Akgül'den anlamlı açıklamalar geldi. "Altın madalyayı şehitlerimize adıyorum. Tankların mermilerin önüne atlamasalar biz buraya gelemezdik" diyen Akgül, müsabaka sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın arayıp kutladığını bildirdi. Akgül, Cumhurbaşkanı ile arasında geçen konuşma hakkında şu bilgiyi verdi: "Cumhurbaşkanımız, gözlerimden öptüğünü, ülkemizin bunu hak ettiğini söyledi. Maçı da izlemişler. Telefonla aradığı için kendilerine teşekkür ediyorum."


Akgül maç öncesi yaşadığı gerilimi ve sonrasındaki duygularını da şöyle ifade etti: "Maça o kadar konsantre oldum ki öncesinde başıma ağrıları girdi. 'Yenilirsem bu stres yüzünden yenilirim' diye düşündüm.

RAKİPLER ÇEKİNİYOR

Allah'a şükür atlattık. 2014'te rakibimi finalde yenmiştim. Rakiplerime karşı psikolojik üstünlüğüm var. O yüzden otomatik olarak savunma yapıyorlar. Maç içerisinde rakiplerimiz nefes alıp vermesinden bile benden çekindiklerini hissedebiliyorum. Bunu hissettim ve üzerine gittim. Üçüncü puanı alınca da çok rahatladım."

ALLAH'A ŞÜKÜR MAHCUP OLMADIK

Taha, yasak olmasına rağmen tribünden atlayarak mindere koşan ve sevincini paylaşan babası hakkında da şu değerlendirmeyi yaptı: "Yanıma gelerek ağladı ve sevincimi paylaştı. Kendini tutamadı. Beni ilk kez yurt dışında izliyorlar. Ben çok duygulandım. Annem de tribünden dua etti. Allah'a şükür mahcup olmadık."

BAKAN KILIÇ: KARDEŞİME TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şampiyon olan Taha Akgül'ü tebrik ederken önemli mesajlar verdi: "Taha kardeşim, dünya şampiyonu unvanı ile gittiği Rio'da ülkemiz adına ilk olimpiyat madalyasını kazanarak, ata sporumuzun emin ellerde olduğunu kanıtlamış oldu. Kazanılan bu altın madalyanın Türkiye'nin geçtiği bu zor dönemde birlik ve beraberliğimizin simgesi olmasını diliyorum. Katılan bütün sporculara teşekkür ediyorum."