Genç yıldızların şöleni

İnanılmaz açılış, izleyenleri büyüledi. Bir hafta sürecek olan EYOF'ta 34 ülkeden 700 sporcu yarışacak.

1

KENAN KARCI - ÖZEL HABER

Erzurum'da düzenlenen 13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF), Kazım Karabekir Stadı'nda muhteşem bir törenle start aldı. Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EYOF'ta 34 ülkeden 700 sporcu yarışacak. Dokuz branşta madalyalar dağıtılacak. Hazırlıklar bir yılda tamamlanırken, EYOF'ta 600'ü gönüllü olmak üzere 2 bin görevli çalışacak. Türkiye de 69 sporcuyla madalya arayacak. 

DEVLET ERKANI AÇILIŞA GELDİ

Eksi 12 derece yapılan harika açılışa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, TMOK Başkan Yardımcısı Hasan Arat, EOC Vekil Başkanı Janez Kocijani, Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, EOC Genel Sekreteri Raffaele Pagnozzı ve EYOF 2017 Erzurum Genel Koordinatörü Necati Kaplan katıldı.

SPONSOR TURKCELL OLDU

Turkcell, Erzurum'un ev sahipliğinde düzenlenen 13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nin iletişim ve teknoloji sponsoru oldu. Oyunların tüm internet altyapısı da dünyanın en hızlı 4.5G altyapısına sahip Turkcell tarafından sağlanıyor. Turkcell'in hem evde hem de mobil cihazlardan izlenebilen yeni nesil televizyon platformu Turkcell TV+ da sporseverleri EYOF'la da buluşturacak. EYOF'un açılış seremonisini de dün canlı yayınlandı.

TÜRKİYE GÜZEL İŞ ÇIKARDI

Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) Vekil Başkanı Janez Kocijancic, "Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali çok önemli bir organizasyon. Türkiye kısa sürede çok güzel bir iş çıkardı. 34 ülkemiz buraya geldi" dedi.

GENÇLER GÖNLÜMÜZÜ RENKLENDİRDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şunları söyledi: "Dünyayı kirletmeye çalışan kötü niyetli kişiler varsa da dünyayı güzelleştirmeye çalışan da çok fazla insan var. Bu gençler gönlümüzü gökkuşağı gibi renklendirmektedir. Ortak sevinç ve ortak heyecanlar artıkça terör bitecektir."