Fatih Terim'den Çağla Büyükakçay'a tebrik telefonu

Çağla Büyükakçay, Fatih Terim ile arasındaki konuşmayı AKŞAM'a anlattı.

1

"Fatih Hocam bizzat aradı. Beni takip ediyor. 'Kızım çok duygulandık' dedi.Hemşerim olduğu için de kan çekiyor."

H.HAKAN EYÜPOĞLU - AKŞAM SPOR

İSTANBUL Cup'ta zafere ulaşan Çağla Büyükakçay, AKŞAM'a konuştu: "Tenisi bırakmayı fazla düşünmedim. Tabii ki kendimden şüphe ettiğim zamanlar oldu. Her zaman başarma isteğim beni motive etti. Bırakma ihtimalini hiçbir zaman bulundurmadım. Ama 'Daha fazla ne yapabiliriz. İlk 100'e nasıl girebiliriz' diye geçirdiğimiz zamanlar var. İşte eğitimle sporun olduğu dönem, tabii ki Türkiye'de endişeler var. 'İşte sporcu iyi para kazanabilirim mi?' deniyor. O yüzden aileler, çocuklarını eğitime yönlendiriyor. Tabii ki benim ailem de bunları çok yaşamıştır.

 
HOCAMDAN DESTEK DE ALDIM!

Ne kadar oynamak istesem de ailem; 'Hayır kızım eğitimine devam edeceksin' deselerdi olamazdım. 'Sen istedin, biz de senin arkanda durduk' diyorlar... Bu kadar basit aslında. Bundan sonra da her şey süper olmayacak. Her şey daha zor gelişecek. Birçok kişiden tebrik mesaj aldım. Sayın Cumhurbaşkanımız'dan mesaj geldi. Fatih Terim bizzat aradı. Hocam beni çok takip ediyor. 'Kızım çok duygulandık' dedi. Hocama daha önce, 'Tenis, futbol fark etmez. Bu işin mental yanı var. Ne tavsiye edersiniz' dedim. Hemşerim olduğu için kan çekiyor."

HEDEF OLİMPİYAT

"TABİİ ki Olimpiyatlar'da oynamak birinci hedefim... Onun dışında ben kendime bir limit koymak istemiyorum. Üst seviyede oynamaya devam etmek istiyorum. Grand Slamler'de başarılı olmak istiyorum. Türkiye'nin elçisi gibi olabilirsem, bu konuda insanları motive edebilirsem benim için güzel olur. Kendimi motive edecek birçok şeyim var. Onları korumaya çalışacağım."