Zeytin ağacı ailemin ve yuvamın sembolü

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

Oriflame’in 50’nci kuruluş yıl dönümü ve Türkiye’deki 25’inci yılına özel olarak Aydın’ın Kuşadası İlçesi’ne bin zeytin fidanı dikildi. Organizasyona katılan marka yüzü Ceyda Düvenci ve Oriflame Yönetim Kurulu Başkanı Alexander Af Jocknick’la bir araya geldik. 

Oriflame, 50’nci kuruluş yıl dönümünü Kuşadası’na bin ağaçlık bir zeytin ormanı kurarak kutladı. Geçtiğimiz hafta Kuşadası Kirazlı Köyü’nde gerçekleşen etkinlikte, Oriflame Türkiye yöneticileri ve danışmanlarının heyecanını marka elçisi Ceyda Düvenci de etkinliğe katılarak paylaştı. Biz de bu etkinliğe katıldık, hem Ceyda Düvenci’yle hem de Oriflame yöneticileriyle etkinliği konuştuk. 

Bir kadın olarak böyle bir projenin içinde yer almak sizin için ne anlam ifade ediyor?

Benim için Türkiye’de kadın olmak çok önemli ve çok kıymetli. Özgür, ayakları yere basan, fikirlerini dile getirebilen, herhangi bir yaş grubunda, mekânda tacize uğramayan hatta buna izin vermeyecek kadar güçlü, ekonomik özgürlüğü elinde, iyi ve mutlu anne olan kadınlar çok kıymetli benim için. Elçisi olduğum markada bütün kadınlar da böyle… Ekonomik özgürlüklerini kendileri sağlamış ve eğitmiş hatta her gün daha ileriye giden ve hep üreten başarılı kadınlar… Ülkemde bir beldenin kalkınmasından, kadınının sesinin yükselmesinden, başarısına başarı katılmasından, tabiatının, turizminin olumlu etkilenmesinden bir anne, bir Türk kadını olarak mutluluk duyuyorum. 

Kadınların kadınlara da desteği çok önemli…

Elbette. Buradan bakacak olursak firmada satış yapan dünyanın en başarılı 15 kadından 3’ü Türk. Başarılı olmalarında en büyük sebep yine biz kadınlarız. Aslında az önce söyledim, ben de bir kadın olarak kadınlara bir şekilde destek vermek, özgürlüklerini ve iradesini onlara hatırlatan ve üretkenliklerini genişleten bir markayla birlikte olmak da çok ayrı bir durum.

‘KADINLARIMIZIN SÖZLERİ OLMALI’

Çalışan kadınsınız aynı zamanda anne. Çalışan annelere tavsiyeleriniz ne?

Ben her zaman herkese “okuyun” diyorum. Yani merak ettiğiniz her şeyi okuyun, kendinizde bulduğunuz eksikliklerle ilgili okuyun, hep okuyun… Çünkü okuyan kadın gelişen kadındır, okuyan kadın ve mutlu kadındır. Zaten böyle bir kadının yetiştirdiği nesil de bizim ihtiyacımız olan nesil oluyor. Dimdik durmalılar, sözleri olmalı ve gerçekten zorluklara karşı har zaman güçlü olmalılar. 

Peki, kadınlar dünyayı yönetseydi sizce nasıl bir yer olurdu?

Tamamen kadınların yönettiği bir dünyayı da tercih etmiyorum, erkeklere de ihtiyacımız var. Aydın fikirli, kadına değer veren, onunla yan yana durma özgüvenine sahip erkeklere ihtiyacımız var. Kaba kuvvetle değil güzelliklerle iş birliğiyle içinde olan. Erkek ve kadının yönettiği bir dünyanın doğru bir yer olduğunu düşünüyorum. Çünkü kadın perspektifi bütün dünyaya yetemez. Kadın ve erkek doğru bir yerden bakarsa zaten yuvasını yönetir ve o yuva muhteşem bir yer olur. Düşünün ki o şekilde dünya yönetilse sırtımız yere gelmez ama biraz ütopik galiba.

Burada güzel ve kutsal bir iş için bir araya geldik ve zeytin ağacı fidanları diktik. Sizin için zeytin ağacının hayatınızdaki yeri ne?

Zeytin ağacı ailemin, yuvamın sembolü. Burada da bin tane dikiliyor olması ve benim de buna dâhil olmam çok çok anlamlı. Burada zeytin ağaçları büyüsün üzerine aşk için kalpler kazınsın. Zeytinler taşlansın, güzel sofralarda mutluklara ortak olsun…

‘Gezegenimiz yeni bir çağa girdi’

Oriflame Yönetim Kurulu Başkanı Alexander Af Jocknick:

50’inci yıllarını dünyanın en köklü tarihe sahip topraklarından Türkiye’de kutlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Zeytin ağaçları barışı sembol eder, biz de bu özel ve anlamlı projenin içinde olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’nin en tarihi ve dinamik topraklarında 50’nci yılımızı kutlamak bizler için çok önemli. Burada zeytin ağacı dikmek birçok konunun bir simgesi olacak. Doğa ve çevre günümüzden her şeyden çok önemli. Gezegenimiz yeni bir çağa girdi, hepimiz sağlıklı yaşama, iklime inanıyoruz.