Zeyrek Çinili Hamam'da yeni bir söyleşi serisi başlıyor

The Marmara Grubu'nun 13 yıl süren kapsamlı restorasyon çalışmaları sonucunda şehre bir kültür mirası olarak yeniden kazandırılan Zeyrek Çinili Hamam'da yepyeni bir söyleşi dizisi başlıyor.

Söyleşiler, geçtiğimiz günlerde yayımlanan ve Zeyrek Çinili Hamam Müzesi Mağazasında satışa sunulan Barbaros'un Çinili Hamamı: Sinan'dan Bir Başyapıt kitabı yazarlarının katılımıyla gerçekleşiyor. Yayındaki makaleler çerçevesinde hamam ve hamam kültürünün farklı yönlerini ele alan söyleşilerin moderatörlüğünü ise kitabın editörleri Aslı Özbay ve Aykut Şengözer üstlenecek. 20 Ocak–24 Şubat 2024 tarihleri arasında hamamın erkekler soğukluk bölümünde ve ücretsiz olarak gerçekleşecek söyleşilere katılmak isteyenler shop.zeyrekcinilihamam.com adresinden kayıt yaptırabilecek.

İLK SÖYLEŞİ BUGÜN

Zeyrek Çinili Hamam'ın tarihsel, sosyokültürel ve sanatsal yönleriyle ele alındığı söyleşiler vesilesiyle hamam, 2024 yılının baharında özgün işleviyle açılmadan önce mekânı deneyimlemek için ziyaretçilere eşsiz bir fırsat sunuyor. Ayrıca söyleşi saatinden önce komplekse gelen dinleyiciler kısa bir hamam turu yapma şansını da yakalayabilecekler. Söyleşi serisi bugün "Çinili Hamam: Bir Mimari Koruma Projesi" başlığıyla, Yavuz Suyolcu ve Cengiz Kabaoğlu'nun katılımıyla başlayacak. Seri, 27 Ocak Cumartesi günü, "Çinili Hamam: Mimarisi, Çinileri ve Süsleme Özellikleri" başlığında Filiz Yenişehirlioğlu ve Baha Tanman'ın katılımıyla devam edecek.

Zeyrek Çinili Hamam Müzesi, Pazartesi günleri hariç her gün 10.00 - 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. 2024 baharında hamam olarak orijinal işlevine kavuşmadan önce gerçekleşecek etkinliklere katılmak ve haberdar olmak içinse Zeyrek Çinili Hamam sosyal medya hesaplarını takip etmek yeterli.